Spra dziełem moduł i nadal nic cały czas to samo :-/
Mechanik powiedział mi że być może jest to coś od wtórnych spalin
Ma ktoś jakieś pomysły?
Printable View
Spra dziełem moduł i nadal nic cały czas to samo :-/
Mechanik powiedział mi że być może jest to coś od wtórnych spalin
Ma ktoś jakieś pomysły?
Pijak - jeżeli na prawdę masz 1.8T o kodzie AGU, to ja bym zmienił mechanika... albo poprosił go grzecznie żeby mi palcem pokazał gdzie te wtórne spaliny są.
Jest też opcja, że mu się po*******iło z wtórnym powietrzem, którego w AGU też nie ma. Dlatego zmieniłbym mechanika, bo następnym razem niewykluczone, że wyśle Ci do regeneracji pompowtryski...
Ja stawiam, że wiązka gdzieś jest uszkodzona, stąd nieregularność awarii. Jakby coś się zjarało, to by nie działało cały czas, a takie cuda to domena instalacji.
Też mi się wydaje że coś mu się pomyliło..
Wiązke sprawdziłem ale nie cała
Ogl wydaje mi się że auto zaczęło dodatkowo sporo więcej palić
Wita, sprawa rozwiązana okazało się uszkodzone były dwa kabelki wychodzące z komputera po ich naprawie auto jeździ jak powinno.
Pozdrawiam :)
Witam. Mam kolejny problem ze swoją A3 1.8T. Wczoraj jechałem sobie normalnie samochodem, stanąłem, zgasiłem i musiałem poczekać 5 minut. Wszystko było w porządku. Po 5 minutach odpalam, a tu silnik chodzi nie równo. Na 5 biegu nie da się przekroczyć 5tys obrotów mimo wciśniętego gazu w podłogę. Do domu jakoś dojechałem, dzisiaj podpiąłem samochód pod kompa i wywaliło mi błąd 18010. Co mogło się tak nagle popsuć ? Pozdrawiam
Okazało się że samochód nie pali na jeden gar (trzeci od lewej) więc chyba odpada akumulator, bardziej stawiam na cewkę ewentualnie świece. Tamtego dnia co podłączałem pod komputer usunąłem tamten błąd. DO tej pory się nie pojawił na nowo więc chyba akumulator odpada.
Audi A3 8l 1.6 AEH;
- nie pracuje na jeden gar
- brak mocy
- duże spalanie
- szarpanie budy, nie ma siły jechać pod obciążeniem ledwo po równym na 5 biegu
Byłem i mechanika powiedział że "coś" wyczyścił zrozumiałem że chodziło o kable zapłonowe. Przez trzy dni było wszystko dobrze wszystkie usterki naprawione, lecz znów wróciły
Wczoraj przyszły nowe przewody zapłonowe zostały one wymienione lecz problem nadal został. Dzisiaj założę stare świece sprawne
Dodam że był dziurawy wydech przed sondą i auto zalewało.
Z wydechu czuć benzynę jakby nie było spalania mieszanki na tym jednym cylindrze.
Byłbym zapomniał wydech został zrobiony
problem rozwiązany okazało się że padła jedna świeca bosha kupowana miesiąc temu
Siema Audi 1.6 z 2002 roku z EGR.
Mam problem z brakiem iskry na 1 cylindrze od rozrządu. Problem raz jest raz go nie ma. Wczoraj jak ewidentnie było słychać, że po odpaleniu pali na 3 gazy i na VCDS było widać błąd to sprawdziłem, który to gar nie pali. Po dojściu do cewki zmianie przewodów i świecy nadal nie bylo iskry. Więc wiem, że nie leży to po stronie kabli a czegoś innego. W pewnym momencie iskra już się pojawiła sama więc diagnoza musiała zostać przesunięta i złożyłem do kupy wszystko. Ważne jest to, że jestem w stanie wywołać ten stan na zawołanie jadąc na bardzo niskich obrotach na wyższym biegu wtedy włącza się Check Engine i chodzi na 3 gary po kilkunastu sekundach gdy już rozbujam furę check engine gaśnie i chodzi na 4 garki. Jak stoję na wolnych obrotach też jest ok o ile wcześniej przegazuję auto aby się unormowało i zgasł Check Engine. Pytanie czy czujniki Halla mogą to powodować, a jak nie to co to? Cewka raczej nie bo czemu tylko by na 1 gar nie paliła. Wydaje mi sie też, że dopiero na ciepłym silniku można to wywołać.