Nawet szyby nie muszą być większe, wystarczy że otwór w podszybiu na trzpień jest w nieco innym miejscu i już wycieraczki będą inaczej pracowały. A sprawdziłeś o ile wycieraczka wychodzi poza ramę szyby?
Printable View
Nawet szyby nie muszą być większe, wystarczy że otwór w podszybiu na trzpień jest w nieco innym miejscu i już wycieraczki będą inaczej pracowały. A sprawdziłeś o ile wycieraczka wychodzi poza ramę szyby?
no tak ze 2-3cm, niedużo, ale jednak.
Można tak ustawić ramię to lewe,( bo prawym się nie przejmuje )że na suchym oknie nie stuknie w rant, ale na mokrym już na pewno stuka.
Z tego co pamietam przy montażu musiałem się trochę napocić bo ramiona tego mechanizmu obcierały nawet trochę o grodź do wnętrza auta więc musiałem mechanizm na sam dół możliwie skręcić... widać to na środkowej śrubie, stąd moje przypuszczenia o dłuższym ramieniu. Na alledrogo sprzedają mechanizmy do Golf 4 i Audi a3 i twierdzą że do obu pasują ?!
Kup orginał. Szkoda czasu i nerwów na kombinowanie. Tu masz używkę, nawet chyba w niezłej cenie:
mechanizm wycieraczek
Dla tych co chcieliby zregenerować stary mechanizm gdy wycieraczki słabo chodzą to jest fajny opis na forum golfa http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=601084&. Wydawało mi się, że na tym forum też jest opis ale ciężko znaleźć.
Ciężko? Pierwszy temat w dziale "warsztat", ale w ogólnym a nie w 8L:
wycieraczki
Szkoda tylko że zdjęć nie ma.
Panowie ja miałem problem z tylną wycieraczką i już go rozwiązałe. Jeżeli wycieraczka zatrzymuję sie na chwilę w którymś miescu i wydaje różne dziwne dzwięki to jest na to sposób. Wyjać musicie silniczek wycieraczek odkręcić aluminiową pokrywę całego mechanizmu (ja miałem tam mnustwo towotu, towot jest za gęsty) wyczyściłem wszystko, "penetratorem" potem sprężonym powietrzem wydmuchałem i smarem w spray'u, skręciłem i wszystko śmiga jak nowe :) niestety miałem urwaną rurkę od spryskiwacza i nie udało mi się tego zregenerować.
Bilmar o tylnej jest temat i tam jest też sposób na zastąpienie rurki.
Witam, podpinam się do rozmowy,
Ja mam też ten sam problem co grzesztof przednia wycieraczka nie zawsze zatrzymuje się w prawidłowej pozycji po włączeniu manetką w dół. Zamierzam wymienić manetkę, ale niepokoi mnie jeden fakt - jak jest ciepło (auto garażowane) to problemu nie ma, jak postoi na mrozie (wystarczy -3 ) to problem pojawia się.
Pytanie:
Jak nie pomoże wymiana manetki to gdzie dalej szukać rozwiązania?
Ps. mechanizm czyściłem dwa lata temu (chodził ciężko)
ja wymieniłem manetkę i nic nie pomogło jak się zrobi trochę cieplej to wyczyszczę cały mechanizm i zobaczymy czy coś się poprawi
Witam, podpinam się do tematu, mam ten sam problem co koledzy grzesztof i sebastoss, wycieraczki przednie zatrzymywały się nie zawsze w prawidłowej pozycji i nie przeszkadzało mi to za bardzo. Problem pojawił się w momencie kiedy użyłem spryskiwacza tylnej szyby, płyn zamiast wylądować na tylnej szybie znalazł się pod lewym przednim błotnikiem. W celu namierzenia wycieku wypompowałem jakies 4 litry płynu do szyb. Po tym wszystkim przednie wycieraczki zaczęły wariować, tzn. uruchamiają się same w stanie spoczynku(pozycja 0 na rysunku) sekundhttps://lh6.googleusercontent.com/-O...o+10.22.07.png.
Teraz moje pytanie od czego zacząć sprawdzanie:
1.Od wymiany przekaźnika?
2. wymiany manetki?
3. oczyszczenia mechanizmu wycieraczki?
Dodam jeszcze że jestem nowy użytkownikiem forum oraz nowym użytkownikiem audi a3 od niecałych 2 tygodni.