Jak by ktoś był tak uprzejmy i wyjaśnił o co chodzi z tym "montowaniem butli na wstecznym" ? :)
Printable View
Chodzi o to, że podczas przyśpieszania 'unosi się' przód auta, Ciebie 'dociska' w fotel, więc i gaz w butli przenosi się ku tyłowi auta, a w momencie jak zawór jest bliżej foteli <bo tak jest wygodniej fachowcą montować?> to coś jest nie huhu zgodnie z logiką, prawda?;)
a gdzie w rzeszowie zakladales ta instalke?
Witam. Kupiłem ostatnio audi a3. Ma ono instalacje gazową nie wiadomo teraz jaką czy nazwać ją stag czy brc. Auto przełącza się szybko na gaz więc pojechałem do serwisu brc. Jak jest na dworze 30 stopni po całej nocy stania pod domem wsiadam odpalam z 10 sekund i się przełącza. W serwisie podpięli auto pod kompa i temperatura przełączania jest ustawiona na 50 stopni. Sterownik jest stag a reduktor i wtryski są brc. I teraz moje pytanie. Jak to wgl może działać? Czy taka kombinacja ma wpływa na spalanie gazu? Może palić więcej?
ciężko będzie :) podnies maske i zrob pare zdjec to Ci powiemy co masz tam zalozone
kolektor nie ściagnięty, wkrętki zamontowane tym samym nieprawidłowo, gaz podawany zbyt daleko od wtryskiwaczy benzynowych:/ pojechali po taniości montując listwę reg :/
wielozawór w butli musi być bliżej tylnej kanapy a tym samym smok w zbiorniku przy zderzaku, co powoduje, że podczas przyśpieszania z małą ilością gazu zasysany jest gaz a nie powietrze jak ma to miejsce w przypadku montażu "do jazdy na wstecznym"
generalnie kolego byłeś u druciaży a nie gazowników:/
wspomniałeś, że zapłaciłeś za instalację 2300pln z listwą za 90pln:/ ja za swoją dałem 2400 i mam listwę Dragon za prawie 400pln, dałeś się wypompować z kasy a efekt końcowy marny :/
Mam zamiar zainstalować gaz w firmie Nagaz w Łodzi. Mam zamiar wrzucić instalacje Stag 4 plus, reduktor AC, wtryski hana2000, zbiornik standardowo w kole i wlew schowany pod klapką. Powiedzieli mi 3000 jeśli nie będzie problemu z montażem ukrytego wlewu. W cenie hamownia Pb + LPG. Słyszałem o tej firmie dobre opinie. Zastanawiam się czy cena jest atrakcyjna i czy ten zestaw będzie się dobrze sprawował. Silnik 1.6
Lepszy zestaw będziesz miał na Wólczańskiej 13 za 2400pln :) Montaż będzie schludny i dokładny, jedyny minus to to, że maja tam ciasno i autko stoi 2-3dni.
Nie ma darmowych obiadów, więc nie łudź się, ze hamownie Ci nagaz zasponsoruje :D Nagaz tę przyjemność lokuje w cenę zestawu, hana to juz nie te same wtrychy co rok czy 2 lata temu. W tej kasie chłopali z filartech wrzucą Ci Nevo z Matrixami lub Techa na barracudach jak u mnie :) Codziennie jestem w Łodzi, możemy się gdzieś ustawić i zerkniesz jak montaż u mnie wygląda:)
Generalnie ja mam instalacje KME i jestem bardzo zadowolony a za sekwencje dałem 1900 butla 48 w kole :)
Teraz mam mały dylemat :D Nastawiłem się już na tego staga i hana. Czytałem sporo pozytywnych opinii. Wiem, że 3000 to nie mało ale z doświadczenia wiem, że za dobre trzeba płacić chociaż to nie jest zasada. Przejadę się w wolnej chwili tam i zapytam co i jak. Myślicie, że Kme Nevo lub tech będzie się sprawował się podobnie jak Stag i Hana?