Po co ci domin 323 ? Bede wiele ciezsze, a przy twoich planach i tak nie beda az tak potrzebne. 312mm to optymalny wybor w/g mnie
Spójrzcie na skapola. On jezdzi na seryjnych! a ma miliony koni
Printable View
Po co ci domin 323 ? Bede wiele ciezsze, a przy twoich planach i tak nie beda az tak potrzebne. 312mm to optymalny wybor w/g mnie
Spójrzcie na skapola. On jezdzi na seryjnych! a ma miliony koni
Artur, ja nie powiedzialem, ze chce 323mm, robie tylko wywiad. Dopiero potem sie zdecyduje. Wstepnie biore 312mm.
A to, ze beda za dobre? Nie ma czegos takiego jak za dobre hamulce, jak mozna wyhamowac szybciej to dobrze, moze kiedys **** uratowac.
Na seryjneych 288mm, po wlaniu rajdowego plynu motula, zmienieniu na lekkie fele Oza i dobre opony 225mm jest duzo lepiej niz bylo, ale i tak mam duzy niedostatek w hamowaniu. Widac to zwlaszcza przy ostrym hamowaniu z predkosci ponad 200km/h. Hamulce szybko sie przegrzewaja. A mody? Po walku powinno byc wiecej niz u Skapola ;). Szkoda, ze na Zlot z tym nie zdaze :).
w BKD ciezko przekroczyc granice 250PS, w ASZ to juz wogole i nie walek jest tu hamulcem. powodzenia zyczymy i czekamy na rezultaty
to jest temat o hamulcach i tego sie trzymajmy
Dobicie do 250KM w ASZ to stary problem. Chlopaki z Dynosoftu pod 280KM podchodzili. Tyle, ze ekonomicznie i bezawaryjnosciowo kiepsko to wypada. Taniej moze wyjsc zmienic auto...
Ale wracajac do hamulcow. Naprawde nikt nie jezdzil na 323mm ? Niekoniecznie w swoim A3, chodzi mi jaka jest roznica miedzy 312. Domyslam sie, ze juz raczej niewielka? I drugie pytanie czy podejda pod felgi 16''. Znalazlem info, ze srednica tarcz jest ponizej 13'', czy ponad 3'' to dobry margines ???
gdzies wycztalem ze jarzmo od leona 1.8t bedzie pasowac, czy to prawda ??
Panowie, z jakich aut i jakich silników szukac 312 ?
A3, A4, A6, TT
Golf V, GTI, Passat, New Beetle, Bora, EOS
Leon, Toledo, Ibiza, Altea
SuperB, Octavia
Nie sa to pewnie wszystkie modele. Rocznikowo 2002 i wyzej. Jezeli chodzi o silnik to napewno te mocniejsze. Im wieksza moc tym wieksza musi byc tarcza aby go zatrzymac.