Wszystko jasne. Po wyjęciu wkładu okazało się że kabelki są wpięte w plastikową ramkę która mocuje lustro. Nie ma maty grzewczej. Po podłączeniu żaróweczki zaświeci się a później miga więc wymiana wkładów i załatwione :)
Printable View
Wszystko jasne. Po wyjęciu wkładu okazało się że kabelki są wpięte w plastikową ramkę która mocuje lustro. Nie ma maty grzewczej. Po podłączeniu żaróweczki zaświeci się a później miga więc wymiana wkładów i załatwione :)
u mnie to samo ,a co z tym miganiem?
Z miganiem wszystko ok. Najpierw wkład grzeje się ciągle przez kilka minut a później co chwila jest krótki impuls żeby utrzymać ciepłe lusterko.
Witam,a czy wie ktoś może gdzie dostane same maty grzewcze?? czy muszę kupować całe lusterko gotowe.?
Na allegro kupisz maty. Ale nie ma sensu sie bawic, bo mozna uszkodzic lusterko probujac je odkleic. Lepiej kup sobie nowe wklady, dobre zamienniki po 50zl na allegro.
BTW. To jest temat o 8P. Wiesz?
o sory nie zauwarzyłem, ale dzieki.
hej, wiem ze to temat o 8P, jednak ja mam pytanie, czy w 8L po wlozeniu wkladu z matą grzewczą tez trzeba cos grzebac VAGiem?
nie trzeba vagowac lecz przypuszczam ze nie będzie działać z racji nie pociągniętej instalacji
bylo na forum opisane dokladnie jak to jest w 8L
panowie dzialam na VAG K+CAN 1.4 i chcem zakodowac grzane lusterka po wejsciu w kanaly 42 oraz 52 co trzeba tam zmienic bo jeszcze nie ogarniam tego programu.....
W warsztacie jest przeze mnie wszystko opisane:
http://www.a3-club.net/forum/showthr...225#post847225