-
Ja własnie odebrałem auto z serwisu (miałem wymieniane amorki z przodu).
I dziwi mnie bo po naprawie cały czas mi się pali żółta kontrolka od wspomagania kierownicy .... nie wiem dlaczego zupełnie.
Wspomaganie raczej jest ale ta kontrolka ....
W warsztacie mi powiedzieli abym na następny dzień przyjechał do nich.
Najlepsze jest to, że jak wyjechałem i wracałem do domu to stojąc na skrzyżowaniu i poruszając kierą słyszałem takie lekkie stuki/zgrzyty a kontrolka jak się paliła tak się pali.
Przed wymianą amarków wszystko było ok :(
- - - Aktualizacja postu - - -
No i właśnie wróciłem z serwisu .... 2h dłubania i nic nie znaleźli a kontrolka jak się paliła na żółto tak się pali.
Na kompie wyszedł kod:
00573 008
czujnik -G269 momentu kierowania - niedopuszczalna wartość sygnału.
I o co chodzi ?
Ponoć wymiana samego czujnika to sporo roboty ? Trzeba zdejmować układ kierowniczy ?
-
A to nie jest ten czujnik co jest w maglownicy? go się chyba nie wymienia :-P
- - - Aktualizacja postu - - -
A to nie jest ten czujnik co jest w maglownicy? go się chyba nie wymienia :-P czyli rozwalili ci maglownice,
-
:( ale przy wymianie amorków :( ?
I jaki może być teraz koszt .... :/?
-
No też mnie to dziwi, przekładnia to koszt 450zł używana
-
Irytuje mnie ta żółta kontrolka ale wydawać ponad 1000 zł aby tylko to zlikwidować trochę chore jest :( No nic za miesiąc jadę na wymianę oleju filtrów i zmianę kół to wtedy z tym podjadę znowu - może do tego czasu samo zniknie :D
-
a moze jednak n w maglownicy :P
a nie da rady go skalibrować ?
-
ponad 2h kombinowali i nic
Juz nie wiem co z tym zrobic.... i gdzie w Łodzi z tym jechać
-
Jesli wiazka jest dobra (a pewnie jest dobra), to zostaje kalibracja, jesli kalibracja nie pomoze to juz chyba tylko wymiana.
http://wiki.ross-tech.com/wiki/index.php/00573
-
Sprawdzali wszystko i wspomaganie jest, wszystkie kable układy itp wszystko jest ok a tylko kontrolka się świeci i jest błąd na komputerze ten co pisałem.
Może rzeczywiście tylko ta kalibracja wystarczy a nie dopytałem ich czy to robili.
-
a zadam głupie pytanie .... jak mi wymieniali amorki i ustawiali zbierzność to powiedzili mi, że zbierzność jest ustawiona tylko na przodzie a tyłu nie zdołali zrobić bo to więcej roboty i muszę umówić się na wizytę.
Czy to może mieć wpływ na ten czujnik i kontrolkę ?
Dobili mnie już tym i nie wiem gdzie szukać przyczyny :( załamka normalnie
Zastanawia mnie jeszcze inna rzecz bo jak wyjechalem z serwisu po wymienie amorkow to jak stalem na skrzyzowaniu i ruszalem kiera to poczatkowo slyszalem takie lekkie zgrzyty, ale po przejechaniu kilku km ustalo i teraz juz tego nie slysze- nie wiem czy to od amorkow czy ukladu kierowniczego bylo slychac ale tak zbiegło się w czasie z wymianą amorków i tą żółtą kontrolką.