-
-
Dzięki, bardzo pomocne grafiki na pewno się przydadzą.
Troche jest tych czujników do bocznej poduszki nie jestem pewny czy dam radę sam do tego dojść : P
-
Tyle, że jemu jeśli chodziło o poduszkę to skup się na poduszce (złączach) a nie na czujnikach bocznych, bo pewnie gdyby o nie chodziło, to by o nich powiedział czytając błąd.
Jak masz kogoś, co może podpiąć się komputerem, to zwróć uwagę na 5 grupę w blokach mierzonych, co tam pokazuję komputer jeśli chodzi o boczną poduszkę.
-
Hejka wszystkim. Problem mam następujący, któregoś razy nagle zapaliła się kontrolka poduszek, podłączam kompa (nie vcds, zwykły chinol) pokazuje błąd B10051B - (driver side head airbag squib circuit, resistance too higg )za wysoka rezystancja kurtyny od strony kierowcy tak mi sie wydaje ( nie pokazuje dokłądnej wartości tylko komunikat że za duża, w przypadku kurtyny od strony pasażera pokazuje wartość 2,5ohm). Od czego i gdzie zacząć poszukiwania :). A3 8p, 3D
-
odepnij i wepnij kostkę 2-3 razy i powinno być ok
-
A podpowiesz gdizes dokładnie jej szukać, co rozebrać .
-
wtyczka jest pod słupkiem C
tu masz jak zdemontować /20 minut pracy
https://www.a3-club.net/forum/attach...8&d=1306776158
wystarczy że go odchylisz bo niema konieczności całkowitego demontowania(wtyczkę odepniesz bez problemu)
-
Dobrze rozumiem że to gdzieś od strony bagażnika? Nie ten słupek gdzie kończy się sfotel kierowcy. I rozumiem że w wersji 3 drzwiowej jest tak samo jak w pięciu drzwiach ?
-
wszystko tak samo
C to końcowy przy bagażniku
-
Dziękuję pięknie, jutro będę walczył.
po rozebraniu boczka okazało się ze kostka jest luźna, podgiąłem, przeczyściłem i bangla błąd zniknął.