-
Witam, podobny problem: z otwieraniem klapy bagażnika.
Centralnie otwierając z pilota drzwi otwieram a bagażnik nie reaguje. Można go jedynie otworzyć przyciskiem w pilocie do otwierania bagażnika.
Przyciskami nad rejestracją nie otworzę. Brak reakcji.
Zdjąłem osłonę i sprawdziłem czy czasem styki nie zaśniedziałe/zamoknięte. Nie. Są jak nowe.
O ile dobrze rozumiem otwarcie następuje w wyniku zwarcia. Sprawdziłem więc na wtykach ( dwie małe żółte kostki -po jednej na przycisk) - prądu nie ma.
Nie mam pomysłu co może powodować niedochodzenie tam prądu...Kable raczej poprzecieranie nie są. Wszystko wygląda sucho i porządnie.
Może ktoś zna temat i wie w czym problem?
Z góry dzięki za podpowiedzi.
Pozdrawiam
Michał
-
Przetarte lub połóamane kable mozesz miec w gumach łączacych karoserie z klapa
-
Dzięki już wszystko śmiga:-)
-
piterpoo21>
Ale pilotem otwieram klapę.Tyle że przyciskiem do bagażnika.
Normalnie powinno się dać otworzyć przy użyciu ych gumowych przycisków , które są nad rejestracją po otwarciu centralnie całości ( 3 drzwi w moim przypadku).
Do "pompki" prąd dochodzi.Potem jest rozejście od głównej wiązki do tych dwóch żółtych kosteczkach co od doły wchodzą w gumowe przyciski do otwierania klapy....
Nadal sądzisz że może być takie selektywne przetarcie na łącznikach z karoserią?
-
Tak lub zasniedziala kostka za subwooferem. Plus tam jest non stop dopiero jak nacisniesz to zmienia sie na mase i otwiera bagaznik. Plus jest o ile pamietam na czerwono-niebieskim kablu. Sprawdz jeszcze bezpiecznik 38
-
sprawdzę tą kostkę za subwooferem...a ten bezpiecznik 38 jak zlokalizować?
dzięki za wskazówki.
-
Bezpieczniki sa opisane. Otworzysz drzwi i za zaslepka deski sa
-
-
Mam problem mój brat bawił się zamkiem od klapy bagażnika. Teraz nie reaguje na kluczyk, klamkę jest w jednej pozycji i przy docisku nie chce zaskoczyć/odskoczyć nie zmienia pozycji dodam że pompka od centralnego działa (raczej) ponieważ nawet z klapy bo otwiera/zamyka drzwi boczne.
Audi A3 8L 98r. 3D
-
Pompka nie ma tu nic wspolnego bo to przedlift tu jest sprawa mechaniczna. Probuj kluczykiem jesli to sie stalo po tym zabiegu