-
A używałem tego Meguiar's Natural Shine Protectant i jak dla mnie fajnie zmatowił kokpit.
-
przeczytałem cały wątek i dla 8L nie zauważyłem żeby ktoś cos polecał..
-
Najlepszym środkiem do czyszczenia desek plastików itp. jest Dash Fresh firmy Cartec. Stosowany przez profesjonalne myjnie samochodowe i salony. Butelka chyba litr płaciłem 36 pln. Mleczko bardzo wydajne. Nadaje się również do uszczelek. Używałem i polecam.
-
Hmmm.... Do plastiku, uszczelek i skóry?:scratch: Jakoś do mnie to nie przemawia. Ale może się nie znam;)
-
Kochani ja już to na pewno tutaj gdzieś pisałam :P ale powtórzę... dressingi nie służą do czyszczenia plastików. Kolejność jest taka, że najpierw czyścimy deskę rozdzielczą APC (może być zwykłe lub dedykowane do wnętrza, np ValetPRO Interior APC ) i dopiero na suchą i czystą powierzchnię aplikujemy dressing. U nas w 8L Natural Shine Protectant wygląda fajnie ale np. M4ciek robił test w 8P i z tego co pamiętam to szału ten dressing nie zrobił). Tak to jest... ile plastików tyle efektów, które dany dressing zostawia.
Można się pokusić o najbardziej uniwersalny (o ile nie macie błyszczącej plastikowej deski): Poorboy's World Natural Look
-
Bardzo dobrym i tanim APC jest SHINY GARAGE LIME APC . Wprowadziliśmy firmę SHINY GARAGE ponieważ cieszy się ona coraz większą popularnościa własnie ze względu cena/jakość co jest bardzo istotne dla osób dopiero zaczynających zabawę z Detailingiem. Jeżeli komuś zależy na bardzo dobrym dressingu klasy PREMIUM polecamy SmartWax SMART DRESSING bardzo przyjemny kokosowy zapach , natomiast jeżeli chodzi o dobry produkt w przystępnej cenie rozwiązaniem będzie NIELSEN CHOICE .
-
Przybieram się do mojego pierwszego porządniejszego czyszczenia plastików w a3, troche czytałem tu i ówdzie na temat czyszczenia plastików i niektórzy pisali że po wyczyszczeniu deski apc nalezy przemyc wszystko woda i dopiero jakiś dressing nałożyć ? To prawda ?
-
Ja tak robiłem jakiś czas temu. APC(1z blitz) 1:20, pędzelek + MF po wyczyszczeniu zaraz jechałem mokrą MF. Efekt świetny, niektóre plastiki delikatnie zszarzały ale po dresingu wszystko wróciło do normy ;)
-
Nie ma potrzeby używania wody po wytarciu APC mikrofibrą , APC musi być odpowiednio rozcieńczone żeby nie zniszczyć plastików.
Zawsze po użyciu APC plastik należy zabezpieczyć dressingiem.
-
Stosował ktoś na nasze plastiki w 8L produkt APC Bilt Hambera? Ma ktoś może porównanie z VP Interior, które APC wypada lepiej ?
W sumie to temat o plastikach ale że pytam o APC to czy sprawdził by się któryś z nich również na tapicerce materiałowej ?
Byłbym wdzięczny za cenne informacje :D