a z ciekawosci zapytam ile by kosztowało wymiana turbo, soft i oczywiscie juz napewno lepsze chlodzenie niz oryginalne? I ile zajmuje czasu taka czynnosc?
Printable View
a z ciekawosci zapytam ile by kosztowało wymiana turbo, soft i oczywiscie juz napewno lepsze chlodzenie niz oryginalne? I ile zajmuje czasu taka czynnosc?
Witam
Chcialbym zapytać czy robicie rownież programy pod saaba 9-3 2004r silnik b207l 2,0 l 175 km
Jeżeli tak to jaki przyrost mocy i Nm i jaki koszt??
Pozdrawiam
Ja nie wiem jaki przyrost bo nie wiem w jakim stanie jest auto. Zrobi się tak jak każde inne auto koszt moda 1400zł
wracając do tematu
gdybym wygospodarowal czas na przyjazd do Ostrowa to prosze o wycene kosztowa i czasową:
- podniesienie mocy w CBAB uwzgledniajac:
1. stage: turbo z CBBB
2. stage: soft
+ ewentualnie ...
3. stage: lepszy intercooler ?
4. stage: cos z wydechem ?
/davenam
ps. poczytalem na ang. forach i po wymianie turbo
i ew koncowek wtryskow osiagnac sie da okolo 200-220KM
zeby osiagnac powyzej 230KM by trzeba wywalic DPF
widzialem ze macie turbo od CBBB na sprzedaz
wiec ponawiam pytanie o koszt i czas wymiany turbo + wgranie softu
z wystrojeniem :]
turbo zostawilbym swoje oryginal CBAB
Takiej turbosprężarki od silnika CBBB na dzień dzisiejszy na półce nie mam, ale to jest do załatwienia. My ustawiamy moc na 195-200KM. Jeżeli klient życzy sobie więcej to na jego odpowiedzialność. Osiąganie mocy na tej turbinie około 220KM, a po wyrzuceniu DPF do 230KM jest nienormalne. My takiej mocy nie ustawiamy, ponieważ uważamy ze jest to mało bezpieczne żeby robić powyżej 210KM na tej turbinie. Oferta moja dotyczy wymiany turbo na nowe CBBB, i strojenie.
Koszt na gotowo 7500tyś z nową turbosprężarką, wymianą i strojeniem, stara do zwrotu, lepiej sprzedać niż oddać w rozliczeniu. chyba że trafi się jakaś używka to wtedy cena znacząco poleci w dół.
Pozdrawiam
Siemka,
Jak jest koszt programu i mniej więcej przyrost mocy w BMW E38 740D (M67) 245KM BiTurbo 99r. przebieg 260tyś potwierdzony w ASO
Pozdro :)
1500zł
A jak wyglądała by sytuacjia z Oplem Omega 2.5 DTI (163km) to juz jest ten silnik z BMW nowy w samochodzie jest zrobiony wydech przelotowy (rurky zostały orginalne tylko wyciety wydech środkowy i wypatroszone katalizatory końcowka jest firmy laser) Ile zdoła wykrzesać z tego silnika samym softem|?
Najważniejsze żeby miał dobrą serię. Jak dobrze pamiętam tam turbo jest wystarczająco duże. Myślę że około 200KM spokojnie, ale zobaczymy. Cena 1200zł