Strumienica ma wpływ na zawartość mieszanki spalin. Przy jednej sądzie przed katem nie powinno byc zadnych problemów, niestety dzwięk może pozostać niemiły:) mimo wszystko.
Printable View
Strumienica ma wpływ na zawartość mieszanki spalin. Przy jednej sądzie przed katem nie powinno byc zadnych problemów, niestety dzwięk może pozostać niemiły:) mimo wszystko.
ja kiedyś miałem cc sporting i po wywaleniu kata wspawałem rure i gdzięk był jak w polonezie....kupiłem wiec na allegro taką ala strumienice niby w osłonie kata, miała tam w środku takie łuski... w każdym badz razie nieprzyjemny dziek zniknął....strumienica kosztowała mnie chyba 50zł także nawet dla samego dzięku sie opłacało
mowimy o czyms takim ?
http://www.allegro.pl/item470111965_...do_sam_vw.html
tak coś takiego, ale ta co ja miałem była jakoś ładniej zrobiona... po założeniu tego metaliczny dzwięki zginął, ale podkreślam to było w cinquecento sporting z silnikiem 1.1
http://a3-club.net/forum/showthread....tor#post286063
poczytaj...pozdrawiam
Gawrone: katalizatora wg mnie to szkoda...zawsze mozna go sprzedac i dostac pare setek...wolalbym kupic zwykla najtansza strumienice i ja tak przerobic zeby w sroddku byla zwykla przelotowa rura a najtansza sttrumienice kupisz za 50zł...chodzi tylko o to zeby byla jakas obudowa przypominajaca kata... wtedy na przegladzie nie bedziesz miec zadnych problemow...tak jak pisalem wg mnie kata szkoda ciac....
Mozecie kogoś polecić, kto niedrogo wykona cos takiego?
[QUOTE=ravr;352336]chodzi tylko o to zeby byla jakas obudowa przypominajaca kata...[QUOTE]
a czy obudowa oszuka tez czujnik spalin? u mnie nie ma kata w wydechu i przeglad tylko po daniu w lape :D
@std1984
Właśnie dlatego pasuje ta rure jakos obudowac :D. Cos zeby przypominalo katalizator :)
Na przegladzie jeszcze nie mialem badanych spalin
panowie i panie mam pytanie, co może mi dać wycięcie katalizatora w 1.9tdi 90 konnym? warto wspawac rure? i nic więcej prócz wycięcia i wspawnia nie trzeba w tdi robić?
Przeczytałeś ten temat wogóle ? Wszystko jest napisane.