-
r-r,Ja kupiłem 0.5 kg Scansolu i zostało mi jeszcze dużo, choć musiałem dawać grubą warstwę by lakier łaskawie odchodził :) Tak więc Tobie też tyle wystarczy.
Enten, stan moich felg był bardzo kiepski, dwie z nich miały nad spawane ranty ponieważ miały głębokie rysy od krawężników, to z kolei się wiąże z "tęczą" w miejscu nadlanego aluminium, więc żeby to jak najbardziej zatuszować trzeba się namęczyć :) No ale jak mówisz, wszystko zależy od stanu felgi.
-
a ja nie polecam auto maxa !! Autosol poradzi sobie z tym świetnie, a pasta to koszt ok 20zł także nie przesadzajmy ;)
-
Panowie, potrzebuje rady. Mam jednoczęściowe felgi z polerowanym rantem. Chce je pomalować, najlepiej proszkowo. Jak zrobić, żeby rant nie był pomalowany i został polerowany jak dotychczas??
-
zapewne będziesz oddawał to komuś do roboty, więc o tym wspomnij, a będzie jak chcesz. myślę, że najprościej i chyba jedyne rozwiązanie to zakleić to taśmą np: tą taka na aligatory:D
-
Przypominam, że proszkowe malowanie polega na późniejszym "wypalaniu" w temp około 200st.:)
Jedyna możliwość ZAKLEJENIA, to tylko i wyłącznie taśmą papierową, taką lakierniczą.
Nawet gdyby zakleić na czas "proszkowania", potem odkleić przed wjazdem do pieca, to i tak się to może przesypać na rant, w piecu troszke rozpłynąć.
-
Witam. Potrzebuje informacji na temat firmy/osoby prywatnej (TANIEJ),która zajmuje się polerowaniem felg na terenie śląska a mianowicie (Dąbrowy Górniczej,Sosnowca,ostatecznie Katowic). Z góry dzięki za odp
-
r-r, mnie ręczna polerka w tamtym roku pokonała...
-
Koster dobrze gada bo sam widziałem w jakim stanie miał felgi a po polerowaniu bajka ;p
-
Witam, chcia?em zapyta?, czy mo?e kto? si? orientuje czy tak? felg? z TT - http://images38.fotosik.pl/261/ea5f9b7305765b7amed.jpg da rad? spolerowa? na lustro?
znalaz?em te? na allegro, ?e kto? uzyska? taki efekt - http://allegro.pl/oryginalne-felgi-p...444848272.html i nie ukrywam, ?e zniszczy? mnie ich widok :D
-
dasz rade spolerowac na lustro i nie bedzie to taki efekt jak na tym drugim foto ..:) tamte wydaje mi sie ze sa pomalowane tym chromem ...i dlatego taki brzydki efekt