ok sprawdze...odepne jeszcze linke od przepustnicy i sprawdze czy przypadkiem to nie jest cos z samym pedalem ze tak ciezko chodzi...zrobie i wysle to zdjecie teego o czym mowie ii bedziemy myslec dalej :D
Printable View
ok sprawdze...odepne jeszcze linke od przepustnicy i sprawdze czy przypadkiem to nie jest cos z samym pedalem ze tak ciezko chodzi...zrobie i wysle to zdjecie teego o czym mowie ii bedziemy myslec dalej :D
Witam.Jestem spowrotem i moja sytuacja sie pogarsza a mianowicie...zaswiecila mi sie wczoraj kontrolka czujnika temperatury silnika i poziomu plynu na czerwono...wiec mysle pewnie czujnik do wyrzucenia ale temp plynnie wzrasta az do 90 stopni i stoi i ani milimetra dalej(jak wracalem 150km po zakupie to tez nic nie wzrosla.odkrecam dzisiaj zbiorniczek i patrze a tam malo plynu(bylem wczesniej na spawaniu tlumnika i widzialem ze gdzies sie leje nie znlazlem dokladnie gdzie ale jest gdzies wyciek)ale dobra patrze i w srodku rozwalony jakby od cisnienia(przy odkreceniu go na rozgrzanym mial cisnieniee nie jakies ogromne ale mial i przy kreceniu przepustnica leje sie z wezyka bodajze powrotnego z gory niee ze go wyrzuca jakos strasznie tylko z tego wezykaa i teraz pytanie zee to jest normalne zachowanie tak??zee robi sie cisnienie przy nagrzaniu a potem wraca powrotem?bo sie troszke przestraszylem zee uszczelka pod.... aa i jesli chodzi o temat poprzedni to przy lekkim dodaniu gazu slysze wyraźne syczenie(obstawiam wlasnie nieszczelnosc dolotu tak jak kolega pisal) ale wlasniee zrobilem zdjecie i mam zapytanie do czego jest wlasnie jak go nazwalem bolec??tam jest czuujnik czy jest to map sensor?? https://zapodaj.net/9c81291e68e47.jpg.html Pozdrawiam
Nieszczelność + termostat to boli prawdopodobnie twoje Audi
Ale to co napisalem to jest w porzadku ?ze pod wplywem temp robi sie cisnienie jakies tam a potem przez ten wezyk powinno normalnie wracac bo w sumie wtedy chyba normalny obieg plyn robi tak? Termostat byl wymieniany kiedys i moze kiedys ten zbiorniczek rozwalilo ale nikt nie wymienial...takze termostat raczej nie bo grzalby sie a tak to nagrzewa sie dosyc szybko do 90 a potem dalej nie drgnie niic a nic.tylko zastanawia mnie to co napisalem?? Kontrolka sie swieci bo jest malo plynu mozliwe ze z tegi zbiorniczka cieknie albo ktorys waz puscil...ale to sprawdze... ten dolot musze dokladnie przejrzec w takim razie.a jeszcze mnie interesuje co jest na tym zdjeciu co wrzucilem ?? Jakies podcisnienie czy cos?
Przepraszam termostat masz dobry. Jeśli chodzi o ubytek płynu chłodniczego to sprawdź króciec w którym zamontowany jest czujnik temperatury. Nie wiem do czego służy ten czujnik. Chcąc sprawdzić bolec czy pracuje prawidłowo musisz upewnić się czy układ masz przed nim szczelny.
Okk sprawdze..uklad sprawdze i przy okazji kable ze świecami zmienie.dzieki za pomoc jak zrobie wszystko to bede sie odzywal :D
Witam, wszystkich forumowiczów mam problem ze swoją audiczką posiadam instalację gazową STAG podczas dużego obciążenia mi szarpie powyżej 4 tys obrotów posiadam wykres z oscyloskopu STAG 200 Easy (STAG GOFAST) już nie mam siły nie wiem co się dzieję wymieniłem parownik na większy bo miałem TUR 6 do 204KM ale po programie kupiłem KME GOLD 326KM zrobiłem 3 wykresy w podłogę na 2,3 i 5 biegu ciśnienie gazu w normie nie spada temperatura owszem trochę dziś podłączyłem do gofasta przewód od lambdy więc jak by ktoś potrzebował wykres oscyloskopu z lambdą to zrobię jeśli będzie potrzebny a więc przejdźmy do rzeczy mój setup:
-STAG GOFAST
-Wtryski TECH-YETI bez dysz wykręcone
-Wielozawór na 6mm
-FARO 6mm
-KME GOLD 326KM
-Dopływ gazu z reduktora do listwy z obu stron
-Przewody do dysz w kolektorze ssącym 15cm i są bardzo blisko głowicy
-Przewody od reduktora do listwy 1m
Pliki z oscyloskopu
2 Bieg - https://www87.zippyshare.com/v/CjZ2dytz/file.html
3 Bieg - https://www87.zippyshare.com/v/yYfCPw1D/file.html
5 Bieg - https://www87.zippyshare.com/v/k58YQUhU/file.html
Wtryski LPG chodzą podczas większego obciążenia po 16ms a potem jak już głupieje to równo z wtryskami benzyny czyli 25ms mi się wydaje że przewód faro nie daje rady ale mi się wydaje że wtedy spadło by ciśnienie gazu. Proszę luknąć na te wykresy i dopomóc bo poważnie ja już głupieje i nie mam siły na to.
Pozdrawiam
Witam, mam pare pytan moze ktos pomoze.
Gdy jade na LPG to przy 3,5-4 tys obrotow zaczyna szarpac tak jakby sie dlawil i po chwili przelacza sie na bezyne i jedzie dalej, jak tylko zejdzie ponizej 4 tys znowu szarpie, uciazliwe przy wyprzedzaniu.
Druga sprawa co jakis czas przestaje mi dzialac turbina, nie slychac jej auto jest slabsze i czasem sie wlaczy po jakis kilku kilometrach ale najczesciej musze go zgasic na 10-20 minut i wtedy znowu dziala.
Moze ktos mial podobny problem, moze juz gdzies byl taki temat ale nie moglem nic znalezc. Z gory dzieki za wszystkie odpowiedzi.
Świece i cewki na pierwszy rzut do sprawdzenia. Chyba powinno dać się sprawdzić wypadanie zapłonu przez vcds-a
przy lpg problemy z zapłonem się mocniej uwidaczniają niż na PB, na PB może być ok a na gazie źle.
Dziwi mnie, że przełącza na benzynę, czy wtryski są sprawne w pełni z gazu i filtry też regularnie zmieniane?
swiece kable nowe, juz z 4 razy bylem u gazownika na ustawienie gazu ale nic nie pomaga
- - - Aktualizacja postu - - -
wtryski sa na jakies 240 KM zmienione niecaly rok temu, filtry wymienia mi gazownik co 10 tys KM, ostatnio miesiac temu.