-
Witam
Z uwagi że nikt nie odpisał na post Igora1981 podepnę się pod temat.
Wymieniłem właśnie wkłady lusterek na takie z matami grzewczymi (wcześniej miałem bez). I przy okazji chciałbym sobie zrobić podgrzewane lusterka. Musze dorobić instalację. I tu pytanie czy wystarczy jak podepnę lusterka równolegle do przewodów wychodzących z włącznika ogrzewania tylnej szyby ? Czy wszystko będzie się normalnie grzało ? Bo czytając kilka wątków wychodzi że zdania są podzielone. Z góry dzięki za pomoc
-
kolego duza czesc osob tak robi jak Ty chcesz zrobic..taka mala uwaga moze oczywista ale wepnij sie przewodami od lusterek w przewod na ktorym pojawia sie napiecie po wlaczeniu.ja tak mialem podlaczone i wszystko bylo ok,wazne jest tez jakiej srednicy dasz przewod do instalacji.
-
Panowie co moze byc nie tak jesli lusterka grzeja sie nawet w lato. Jak sie ktos dotknie to mozna palce poparzyc;/
-
podgrzewanie bylo juz zamontowane czy sam zakladales?podgrzewanie masz uruchamiane poprzez wlacznik tylnej szyby czy termowlacznik?
-
Mialem juz podgrzewane i uruchamia sie przez wlaczenie ogrzewania tylnej szyby. Grzeje sie po przekreceniu stacyjki jak jest zaplon wlaczony i prad dochodzi. Wczesniej tak nie bylo.
-
szyba tylnia tez sie grzeje?trzeba sprawdzic wlacznik czy cos sie w nim nie skleilo.sprawdz czy przestana grzac po wyciagnieciu bezpiecznika z pozycji nr 1 badz 26
-
Przestaly grzac po wyciagnieciu bezpiecznika z pozycji 1 pozycja 26 jest od grzanie tylniej szyby. Wsadzilem nowy bezpiecznik ale nadal zaczely grzac, niewiem co jest grane.
-
w takim razie musisz przejrzec instalacje zacznij od maty w lusterku
kaito20 na play-offy nie ma szans ale w finale jak najbardziej
eot
-
Dzieki za pomoc:) jutro sobie sprawdze
Ps. Spotkamy sie w Play-off Leszczyński Byku:P
-
Ja w tej sytuacji zacząłbym od sprawdzenia włącznika tylnej szyby. Jeśli to możliwe odepnij go i sprawdź czy wtedy grzeją.