może coś takiego ?!, sorry za jakość, ale robiłem na szybko w paincie, na żywo czarny element powinien być bardziej wyrazisty.
http://images36.fotosik.pl/73/081c7fec513646e8med.jpg
Printable View
może coś takiego ?!, sorry za jakość, ale robiłem na szybko w paincie, na żywo czarny element powinien być bardziej wyrazisty.
http://images36.fotosik.pl/73/081c7fec513646e8med.jpg
Z dupy wysrane takie malowanie kloszy lamp...
btw. przerabiałem ten temat ze sprejem do lamp. Kupa niemiłosierna i moim zdaniem nie powinno się absolutnie ingerować w klosz. Choć jak ktoś lubi to papą lampy op... ykać i też będzie elegancko.
zamiast tego to faktycznie kup te lamp z dwoma białymi prostokątami w środku bo to zachodzi mi na totalną wieś :/
czy ja mu piszę żeby malował????!! zastanówcie się. daje mu jakiś pomysł na lampy z tyłu z czarnym elementem. na rynku są lampy z czarnym paskiem, więc niech zrobi co chce.
postawie takie pytanie bo wy tylko jedno... że kupić oryginalne używki co mnie śmieszy bo uważam że nawet najlepsza używka nie będzie świeciła jak nowy reflektor ... to moje zdanie proszę nie komentować i nie pisać głupich postów ... to tak OT... więc:
Które reflektory z marek podróbek!! są najlepsze? kto miał z jakimi styczność? z tego co wiem TYC nie warto kupować powiedział mi to dobry kumpel ! a co z resztą typu DEPO? FK? IN-PRO? prosiłbym o odpowiedź konkretnie na moje pytanie a nie pisanie "kup sobie używki ale oryginalne.."
yO red
widziałem depo na żywo, w dwóch samochodach, porażka, żółte szkła a miały może po 1-2miesiące, ja mam tyc i gra gitara, mam je 1,5 roku, nie widze rzadnych zmian, klosz nie pożółkł, z zestawem hid jeżdżę od roku i tez nic się nie dzieje, na przeglądzie sprawdzane miałem ustawienie i było bez zarzutu, ale wybór zawsze pozostaje kupującego, ja na nie złego słowa nie powiem
witam, jezdze a3 96r, mam w niej zwykle standardowe lampy, chce je wymienic na poliftowe hella, czy hella orginalnie robila te lampy czy moze valeo lub jakas inna firma? Na allegro nie moge znalezc nowych lamp helli, pojawiaja sie tam w ogole? w necie znalazlem jedynie cos takiego:
http://www.czesci24.pl/szczegoly/146...lampa_przednia
czy 878zl to dobra cena, normalna czy lekko przesadzona? nie chce kupowac uzywek, zastanawialem sie tez nad lampami typu depo fk czy sonar, ale jakos po przeczytaniu tu kilku wpisow i krazacych opiniach rozmyslilem sie
Hella to ori lampy do A3 po lifcie. Ja na twoim miejscu jak chcesz wydać prawie 900 zł za lampy to dołożyłbym trochę i kupił od razu poliftowy xenon...I nie bój się szukać używanych ori helli bo i tak będą świecić o niebo lepiej niż nówki sonary, depo itp.
Zwróć tylko uwagę na stan lampy abyś jakiego bubla nie kupił.
Pozdr
marti polift ksenon to wydatek okolo 2000zl jesli dobrze sie orientuje. a co do uzywek to ciezko znalezc na allegro chetnego do sprzedazy dwoch lamp, a kupno dwoch w roznym stanie to sie mija z celem. nadal nie wiem czy 900zl za jeden reflektor to dobra cena:/
dlatego wole kupić nieoryginalny ale nowy a nie jakieś dwa z każdego innego samochodu ... dalej wracam do mojego pytania
pablo25 >> ja kupiłem komplet xenonów poliftowych za 1600zł w stanie niemal idealnym. Więc 2000zł to gruba przesada tak samo jak jedna lampa polift za 850, ręce opadają.. Jesli miałbym coś z tego wybierać to nawet bym sie nie zastanawiał, tylko kupiłbym xenon.
Kupując nieoryginalną lampe kupujesz tak naprawde kota w worku, bo z ich jakością jest naprawde bardzo róznie, jedna lampa świeci ok, druga bedzie świecić w kosmos albo inne przypadłości... sam testowałęm lampy marki TYC, w zasadzie prawie 2 komplety kupiłem, i świeciły tragicznie... tak samo tragicznie święcą TYCi u Arczi79, Atala, nikki i w ogóle, odradzam TYC komukolwiek.
Ori xenon to najrozsądniejsze wyjście, skoro masz a3 z 96 to totalnie nie ma sensu pchać w nie lamp nowych za 850zł/szt, juz lepiej xenon. Jak bedziesz chciał sprzedać, to wyjmiesz xenon, zamontujesz stare lampy i sprzedasz xenon osobno i wróci ci kasa.
tyle, pzdr :)
dziś widziałem się z ziomkiem on ma nie w audi ale w innym samochodzie in-pro i mu świecą dobrze ogólnie bez pary itp spotkał się ktoś z nimi ?
po przemysleniach kupuje uzywki orginalne hella po lifcie to juz chyba ostateczna decyzja;) w sobote ide na gielde i mam zamiar cos tam znalezc dla siebie. na co zwracac uwage przy zakupie? mam zamiar za komplet wydac nie wiecej niz 1000zl czyli 400-500zl za sztuke, mysle ze to cena w ktorej powinienem znalezc takie lampy chyba ze myle sie to mnie uprzedzcie:)
Zakup lamp nowych to rzeczywiscie wydatek bezmyslny z uwagi na rok produkcji mojego autka.
Mam zamiar zamonotwac zestaw HID, ale o to pomecze Was jak juz bede mial lampy, dzieki za rady pzdr
za używki helli to warto dać ale 500za komplet, wązne żeby uchwyty były całe, no i szkło wiadomo bez peknięc i nie pożółkłe
Na giełdzie porozglądaj sie za xenonem. Mając 1 tys na wydanie możesz coś znaleść. troche negocjacji i mozliwe ze xenon kupisz. Zróc uwage czy to są na 1000% hella, czy nie maja zaczepów pourywanych, nie sa klejone, w jakim stanie są szkła, środek lampy, i czy przypadkiem nie są to lampy od anglika.
Pozdr
Dokładnie. Polift hella za 500 złotych to normalna cena. Tylko kwestia tego czy lampy w porządku. Jeśli poliftowy xenon to 2000 to chyba cena za lampy i tydzień dobrego picia. Za 1500-1600 to cena od ręki za bdb stan. Można i za 1200 takie świeżynki okazyjnie kupić, więc tak jak marti pisze - może i za nie za 1000 ale kompletne trafisz za relatywnie dobre pieniądze. Jeśli nie za 1000 to i tak warto dołożyć.
Dzieki Wam na pewno nie przeplace juz, nia mialem pojecia jak te ceny wygladaja, lampa ksenon od soczewki rozni sie jedynie tym ze ma przetwornice? sorry ze moze takie glupie pytania zadaje ale chyba po to jest forum;) jak zalozmy odroznie orginalny ksenon od soczewek z dokupiona przetwornica? i jeszcze inne pytanko, czy wtyki lamp ktore mam teraz beda pasowaly do nowych lamp czy bede potrzebowal nowe kostki? pzdr
rożnice:
1. mniejsza soczewka
2. okablowanie do przetwornicy wychodzi z lampy od spodu, jakny był zestaw hid to zazwyczaj wycina się otwór w zaślepce lampy z tyłu
może ci ktoś z forum napisze jakie symbole powinny być na kloszu to może ci to pomóc
Ori soczewka xenonowa jest mniejsza niż soczewka w poliftach. Poza tym na lampie masz oznaczenia że to xenon. No i oczywiście przetwornice, poza tym jak otworzysz lampe to będziesz widział zarówkę (jeśli bedzie) ori xenon do D2S m.in a przetwornice dokupione to jedynie HID i wtedy będziesz mial zarówkę co wygląda jak zwykła H1.
Kolega marcin_o23 mnie już wyprzedził :-) :-)
Hej bo nie pad?a odpowied? na ten link : http://allegro.pl/item554212795_refl...a3_nowe_l.html . Zastanawiam sie nad kupnem tych lamp do mojej a3jki z 97roku. Czy s? warte kupna no i czy bede musia? co? przerabia? przy ich montowaniu ? Z g?ry dzi?ki
czy są warte kupna się nie dowiedziałem ... a przerobienie jest symboliczne naprawdę :) musisz z błotnika odciąć taką "falbankę" nic nie robisz na zew samochodu a efekt jest podobno ładny ja chce je kupić są one produkcji MM byłem w sklepie i pytałem
Witam. Jestem monotematyczna, ale co sądzicie o lampach z "naszego sklepu"? Bardzo mi się podobają (te "z rzęskami"), ale to spora kasa. Może ktoś coś wie czy warto?:)
Lampy firmy Sonar, więc ja bym nie ryzykował takich pieniędzy, pozdro
Swoją drogą jak to jest, w naszym sklepie można kupić orginalne poliftowe lampy na tył, czy jest możliwość kupienia org poliftów na przód? Oczywiście chodzi o lampy nowe. Zna ktoś cenę w ASO?
Dziś pytałem w zaufanym sklepie, oryginalne nowe lampy przód po lifcie (czyli zintegrowane z kierunkami) z Helli oczywiście ... 960zł :D
jakiś namiar na sklep? =) nowy org xenon też mają?
960zl to cena za sztuke..
to ja podziękuję ^_^
marti bylem dzis na gieldzie, kompletu lamp niestety ciezko znalezc, jesli juz to tylko depo, pojedyncze lampy orginalne hella poliftowe w cenach od 150 do 250zl za sztuke, jeden gosc mial ksenon do wersji przedliftem za 1600zl kompletny, odradzal mi zakup poliftow tlumaczac ze po wycieciu blotnika zacznie rdzewiec i po roku bede mial wizyte u lakiernika:) zgodzilem sie z nim ale kto powiedzial ze nie zabepiecze tego od razu, w nastepna sobote jestem umowiony z gosciem, ma mi przywiezc komplet lamp poliftowych orginalnych w bardzo dobrym stanie, z silniczkami, zaslepkami, w jednej z lamp jest uzyta reperaturka zaczepow cena 500zl za komplet
jak rozkleiłem i skleiłem na nowo te sonary (trzeba było konkretnie poprawić fabrykę) teraz lampki nie parują i święcą tak jak mają do tego wsadziłem hid 5000K i jestem bardzo zadowolony + spryski i niebiescy mogą mi pałę zrobić ;)
Takie pytanko, jak zabrałeś sie do tego rozklejania lamp??Możesz mniej wiecej opisać?
Pozdr
opalarka w dłoń dużo cierpliwości i jazda nie robiłem zdjęć gdyż jest to zbędne. Kilka razy się poparzyłem ;) trzeba uważać żeby nie uszkodzić plastiku i przy okazji lampy generalnie jak nie robiłeś niczego opalarką daj komuś kto ma trochę doświadczenia gdyż można to łatwo sobie uszkodzić :/
Witam jestem ?wie?o upieczonym posiadaczem A3 i zastanawiam si? nad zakupem takich oto lamp do przodu:
http://allegro.pl/item582116854_refl..._soczewki.html
lub
http://allegro.pl/item579234556_refl...ngel_eyes.html
mo?e kto? ju? kupi? co? tego typu, polecacie czy odradzacie? Dodam jeszcze, ?e moje male?stwo jest koloru czarnego:).
daruj sobie sonarki z ringami, które fajnie wyglądają jedynie w BMW. Proponuję polifty Hella i pryśnięcie ich na czarno tak jak to zrobił Artur w swojej ex-A3.
http://images21.fotosik.pl/53/f3ae55c04b2e97ad.jpg
A czy w takim razie te lampy poliftingowe wchodzą bez żadnych większych przeróbek do modelu z przed liftingu? Mój model jest z `98, wiem że te poliftingowe mają zespolone kierunkowskazy i zastanawiałem się właśnie czy będą pasowały?
Dzięki za foto Sens :)
będziesz musiał lekko przyciąć jeden element, ale z opisu na forum wynika, że raczej każdy da sobie z tym radę, powodzenia!
Proszę bardzo kolego -> http://a3-club.net/forum/showthread.php?t=7863
Oglądałem dzisiaj w sklepie w krk te sonary i szczerze mówiąc spodobały mi się i nie wiem czy się nie zdecyduje. Ogladnę jeszcze jakieś A3 z zamontowanymi sonarami żeby zobaczyć jak to wizualnie będzie pasowało z całością.
W każdym razie Mokatte dzięki za linka.
mnie sonary sie nie podobają bo mają taką jakby czarną uszczelke wkoło kierunku która szpeci strasznie
no może i masz rację, ale wydaje mi się, że w moim przypadku nie byłaby ona aż tak bardzo widoczna bo moje maleństwo jest koloru czarnego. Narazie się rozglądam, orientuje póki co autko jest i tak narazie na wymianie rozrządu.
Dziękuje w każdym razie wszystkim za cenne informacje.
to co widzisz na zdjęciach, to poliftowy xenon HELLI, takie lampki to koszt ok. 1500 - 1700zł.
Szukaj na allegro.
Natomiast można kupić zamienniki tych lamp (halogenowe nie xenony) po jakieś 300zł za lampe. Wygląd ten sam, z jakością jest różnie.... na alledrogo tego jest pełno (TYC, Depo, Sonar itp)
Wszystkim, którzy zastanawiają się nad zakupem lamp typu angel-eyes do aut z rocznika 1996-2000 proponuję zakupić oryginalne lampy poliftowe helli. Sam jakieś trzy miesiące temu zakupiłem lampy angel-eyes FK/DEPO i z czystym sumieniem przyznaję się do błędu, jaki zrobiłem. Lampy te świecą dość kiepsko, obsługa (wymiana żarówek) ze względu na nieprzemyślane zaślepki z tyłu jest tragiczna. Na szczęście mam zamiar wkrótce kupić nowszą a3 (rocznik 2005-2006) więc nie ma sensu już zmieniać tych ringów na polifty.
Do osób, które użytkuję lampy angel-eyes firmy FK/DEPO mam jedno zasadnicze pytanie: w jaki sposób poradziliście sobie z tą cholerną wymianą żarówek?? W moim aucie nie można zdjąć tylnych zaślepek lamp ze względu na to, iż są one blokowane na dolnej krawędzi lamp przez silniczki do regulacji lamp, a zaślepka w lampie od strony pasażera jest zablokowana przez przewód doprowadzający powietrze do turbiny. Czy jest na to jakieś sensowne i proste rozwiązanie?? Z góry dziękuję za wszelkie porady.
Pozostaje jeszcze kwestia zestawów HID. Z moich obserwacji wnioskuję, iż montaż HID-ów jest bez sensu. Fakt, że dzięki nim lampy świecą mocno, ale w głównej mierze takie rozwiązanie niesamowicie oślepia kierowców jadących z przeciwka. Nie rozumiem też osób, które "podnieca" niebieska lub wręcz fioletowa barwa światła-to nie jest naturalna barwa xenonu. Już znacznie lepszym rozwiązaniem jest montaż oryginalnych !!!!LAMP!!! ksenonowych z układem zmywania. Mam okazję użytkować od czasu do czasu Audi A4 rocznik 2004 z oryginalnymi lampami ksenonowymi i w porównaniu do kiepskich lamp z zestawem hid widać miażdżącą przewagę ori lamp.
Dokładnie popełnilem ten sam blad kupujac te lampy:-(
Co do wymiany zarowek to masz racje ciężko to idzie trzeba przekrecac silniczek od regulacji innego wyjscia niema:-(
Ja mam zamontowane w nich hid 6000K i na jakosc swiecenia niemoge narzekać w porównaniu ze starymi...
Jak zrobi sie cieplej bede robił 3 podejscie co do próby ich uszczelnienia bo paruja...już niemam sił do nich:-(
Witam,
Ja moge Wam polecic zamienniki TYC. Jezdze na nich juz prawie rok i nic sie z nimi nie dzieje. Nie wiem czy mialem szczescie ze trafilem na taki dobry komplet ale lampy nie paruja, swieca lux (HID Vertex). Dostep do zarowek jak w oryginale. Nic sie w srodku nie wytopilo od Xenonu. Silniczki wchodza stare z oryginalnych lamp. Cena chyba niecale 300zl za sztuke i macie nowa lampe. Tak, ze moge tylko polecic.
Pzdr
Witam ja w swojej A3 mam takie lampy i krótkie bardzo źle mi świecą. Kolega który też ma A3 doradził mi żebym założył xenony żarówki i będzie ok. Co o tym myślicie? http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...e99887bd2.html
SENS ma racje co do lamp mam poliftingowe ale korcilo mnie Engel Eyes zapodac, ale srebrny moj kolor nie ma sensu musialbym srebrne to szkoda kasy wydawac nie wiele by zmienilo, ale do czarnej fury czarne to - super pewnie by bylo...
Jak ktoś jest zainteresowany to sprzedaje poliftowe oryginały Hella. Szczegóły w dziale Sprzedam.