rozumiem, ze dzieki tej kombinacji jestem w stanie zawyzyc swoje spalanie w liczniku przedliftowym?
Printable View
Nie zawyzyc lecz ustawic mniej wiecej polozenie plywaka w baku, a co za tym idzie wskazowka bedzie mniej oszukiwac.
hm, chcialbym zeby spalanie na fisie było przekłamane np. +10%? Da rade?
Pewnie da rade z tym ze tutaj musisz probowac bo kazdy potencjometr jest inny, i jest to zmudne bo co przestawisz musisz co najmniej 100 kilosow zrobic aby widziec efekt.
zrobiłbym test :)
gdyby ktos po zmianie na FIS mial do sprzedania swoje stare, sprawne ! zegary, to chetnie kupie.
chodzi mi o zegary do przedliftowego diesla 8L0 919 860 D , tylko i wylacznie produkcji VDO.
jak cos to pw
pzdr
witam - mam 1/2 fisa i chyba założę coś takiego
http://www.telwis.pl/uniwersalny-kom...ukp-p-119.html
albo
http://www.elemot.pl/ekskomputer.php
mniejszy koszt i mniej zachodu (immo,programowanie etc) a funkcje te same a nawet więcej
Witam kupiłem licznik z pełnym fis od angola 8L0920980G. posiadam auto seat leon z 2000r i zapodałem sobie 1/2fis od b5 i wszystko śmigało ale postanowiłem mięć "pełny " FIS więc zegary od A3 . Ale jest jedno ale ponieważ niektóre przewody w kostkach audi i leonie są w innych miejscach więc postanowiłem przepiąć linie K aby móc połączyć się kompem. Niestety w audi jest 28 u mnie 25 pin oczywiście nie połączyłem sie więc wróciłem do starych zegarów i też nie moge połączyć sie z kompem coś uwaliłem ?. Dodam że nie lutowałem tylko skręcałem przewody to może być przyczyną?. Bardzo bym prosił o pomoc przy instalacji tych zegarów chodzi o mały opis które przewody zamienić. Widziałem na tym forum że koledzy z innych klubów brali się za przeszczep zegarów od audi do swoich autek więc jest to możliwe
Połączenie z zegarami już jest ale pinu nie mogę odczytać chyba za niska wersja vag tacho 2.2
a ja mam krótkie pytanie:
Czy zegary z pełnym fis bez can 1998r z anglika benzynki podejdą do mojego TDI 97r?
Czy wystarczy tylko zmienić tarcze? a co z kontrolką świeć żarowych - zegary z benzyny mają taką kontrolkę?
Jak zamienisz tarcze to bedziesz mial kontrolke swiec:) I zegary po odpowiednim kodowaniu podejda do dieselka.
Chwała ci za to DanioUK! Dzięki
U mnie 80% sukcesu tzn zostało jeszcze kilka kabelków do przepięcia przebieg i pin odczytany dzieki programikowi ccomm 1.4 . Najważniejsze to wymiana wyświetlacza (już zakupiony) . :D
Podpowie ktoś z czytałem pin zaprogramowałem kluczyk immo "zgasło" na liczniku ale autko odpala i zaraz gaśnie tak jakby immo dalej trzymało POMOCY bo już nie mam pomysłu
Panowie, który pin z czujnika poziomu płynu spryskiwaczy to masa?
Mam 2 pinowy czujnik są piny 1 i 2 jeden idzie do licznika drugi do masy tylko w jakiej kolejności?
Nie ma roznicy ktory i gdziekolwiek wepniesz do masy. Ten drugi to oczywiscie do licznika
Witam mam takie pytanie mam w swoim audi pol fis pokazuje mi otwarcie dzwi przy odpaleniu inspekcje olej i ok ale oprucz tego wiecej nic a chyba powinien cos w czasie jazdy pokazywac chyba ze sie myle ??
Jeszcze moze pokazywac temp. Zewnetrzna i nic wiecej poza tym co wymieniles.
mozesz zmienic na pełnego fisa, robia to za 300zł
A mi po 2 godzinach jazdy zaczyna migac 2:00. To normalne? Po co to?:-P
Wysłane z Galaxy Note przez Tapatalk 2
dmdash -- to takie ostrzeżenie, żebyś sobie przerwę na kawę zrobił, odpoczynek.
Czyli to normalne :-)
Wysłane z Galaxy Note przez Tapatalk 2
Tak daszek to normalne po 4 godzinah bedzie 4 itd.
Ja moge zalozyc fisa taniej Pw jak zainteresowany.
A czy do modelu z 1997 roku też można wrzucić takie zegary?
można : )
do kazdej a3 mozna wsadzic :-) rozumiem ze chodzi o np. 4 h jazdy bez postoju w sensie odciecia zaplonu? :-)
tak dokładnie, nawet jak zrobisz krótką przerwę to nie wyłączy się to, chyba że manetką przestawisz :)
No to syto weekendzie idę w poszukiwaniu schrotu bo tu niewiem jeszcze gdzie jest a podobno są i zakupuje zegary, pewnie tu będzie taniej niż w pl wkońcu nasze części kasetami zwozone są na polskie szroty lub sprzedawane na allegro;)
---------- Post dodany 02-06-12 o 19:54 ----------
Miało być lawetami;)
---------- Post dodany 02-06-12 o 19:56 ----------
A można nawet te po lifcie?
mozna nawet mieszac i do przedlifta dac poliftowe, ale potrzeba ci emulatora szyny Can.
dobra kolego sorki wielkie :) juz mam na to odpowiedz :)
gościu ostrzeżenie Ci się należy za to pytanie, tyle Ci powiem, co chwila jest odpowiedz na to pytanie, a Ty nie raczysz nawet przeczytać paru postów wstecz... porażka.
No to super;) to teraz tylko się wybrać na schrot i znaleźć odpowiednie zegary;) a jak wrzuce to auto odpali czy od razu muszę lecieć na rozkodowywanie czegoś
nie odpali ! Wszystko tutaj pisze , przeczytaj trochę pare tematów masz czas, nikt Cie nie goni : )
poczytaj, immo cie przyblokuje.
Witam, musze wymienic zegary w swojej a3 no i znalazlem dosc tanie tylko ze sa w MPH i tu pytanie. Czy jesli kupie takie zegary to czy bede mogl przezucic tablice ze swoich? i Czy bedzie mozliwa zmiana za pomoca Vag aby przebieg pokazywal wkilometrach a nie w milach? Z góry dzieki:)
Ja wiem ze jest 330 postow ale wykaz troche incjatywy i poszukaj w tym watku.
Tak da rade wszystko zrobic.
Dzieki Danio:) jestem w pracy i nie mam za bardzo czasu na szukanie, a zegary sa do kupienia w przyzwoitej cenie, wiec pytam oby szybciej bo juz raz mi sprzed nosa uciekly;)
Panowie mam auto z 97 roku i kupiłem zegary z FISem też z 97 roku. Czy będę musiał zmieniać transpondery na crypto48?
a ja mam pytanie takie:
Czy manetka od S3 http://allegro.pl/audi-s3-a3-manetki...380283282.html podejdzie do mojej tdi, i czy sterowanie fisem i tempomatem b?dzie chodzi??
czy manetki przed i poliftowe s? takie same czy musi by? przedliftowa manetka do przedliftowego licznika?
witam, przepraszam jeżeli już ktoś pytał ale nie mam za dużo czasu na przeglądanie, chciałem sie dowiedzie gdzie można kupic zegary z pełnym fisem? czy pasują wkłady od golfa 4 itd?
Ja troche z innej beczki ma ktos moze do sprzedania kostke z pinami do czujnika plynu spryskiwaczy,manetki,licznika FIS??...Albo chociaz zdjecia jak te kostki wygladaja zebym wiedzial co mam kupic:
PS:Golden05 o zegary to pisz do Mi3to
Panowie mam zegary:
8L0 919 860 z 97 roku bez fis (oryginalne jakie były w moim samochodzie)
8L0 919 880 D z 97 roku z fis.
Do obu posiadam PIN. Niestety nie mogę się zalogować.
Wchodzę [Select]
[17 - Instruments]
[Login - 11]
wpisuje pin poprzedzony zerem
[Do It!]
I wyskakuje:
http://img98.imageshack.us/img98/9813/15915045.jpg
Teraz pytanie co jest przyczyną? Zwykły kabelek na usb z allegrosza za 30 zł? VCDS lite, którym próbuje to zrobić? Windows 7 64bit?
a ja mam pytanie jak podpiąć czujnik temp do FISa :) mam podpięty właściwym pinem do tego czujnika w zderzaku i mam temp. od -10 do +2 kiedy na dworze jest 10 - 22 stopnie. jak to rozwiązać? i jak zrobić zeby w przedlifcie po gaszeniu silnika FIS sie resetował?
Owieczka logowales sie do licznika kodem 13861 najpierw???
Inaczej nic nie zrobisz.
Michal co znaczy resetowal sie?? Co do czujnika to jest walniety najprawdopodobniej.
aha czyli najpierw loguje się 13861 potem wchodzę jeszcze raz na login i wpisuje pin? A jak jest z kodowaniem licznika mam teraz 04040
czyli 0 to Manual Transmission
4 to Washer Fluid Warning
0 to kraj germany
4 to 4-Zylinder
0 to diesel
Dobrze to rozumiem?
+01 = Brake Pad Warning
+02 = Seatbelt Warning
co oznaczają te funkcje? Po podłączaniu licznika nie wyświetla mi temp. Próbowałem wcześniej na innym liczniku z FISem z benzyny i temp. zew. się pokazywała normalnie
Jesli do swego kodowania 04040 dodasz np +2 czyli 06040 to wyskoczy ci na fisie lampka niezapietych pasow dodajesz kolejna +1 czyli 07040 to masz dodatkowo hamulce itd.
Temperature wlacza sie rowniez osobno vagiem. Odpisze pozniej jak