E52 mam rok czasu, zero problemów ;) teraz służy jako drugi telefon a jego miejsce zajął Samsung Galaxy S :) bardzo fajny, gadżeciarski, wszystko-mający tel :P:D
Printable View
E52 mam rok czasu, zero problemów ;) teraz służy jako drugi telefon a jego miejsce zajął Samsung Galaxy S :) bardzo fajny, gadżeciarski, wszystko-mający tel :P:D
Masz na nim froyo? SGS fajna sprawa, ja mam Spice i wg mnie kozak w tej cenie :D
Nie mam froyo. Ale nie potrzebuje, system chodzi bardzo stabilnie ;) ale muszę przemyśleć aktualizacje ;)
A co sadzici eo tym?
SONY ERICSSON VIVAZ PRO U8i
Ja po 4 latach przygod z N95 (potem N95 8GB) baj de lej telefon fenomenalny, utrata wartosci tez zadna, heh 2 lata temu kupilem za 950zl a teraz sprzedaje za 650
po paru dniach testow fajnego, nie ma co ukrywac, fajnego iphone 3GS wybieram samsunga galaxy S, stosunek jakosci nie do po...a , na androidzie 2.2 wymiata, matryca super amo led, funkcjonalnosc itd, jedynie iphone 4 moze sie rownac, ale cena 1200 a 2300 to kolosalna roznica.
aa, mialem tez xperie na chwile, dla mnie telefon porazka, iphone 3gs bije ja na glowe
ja bym SE nie kupił.
nokia n8 zagosiscila w mojej kieszeni. Po przereklamowaniu nokii n97 myslalem, ze n8 tez bedzie to samo. Zostalem bardzo mile zaskoczony. Dopracowany symbian i funkcje przewyzszaja duzo iphone 4. Do pojawienia sie n98 na pewno zostane z moja nowa zabawka. Moge polecic z czystym sumieniem:thumbright:
http://android.com.pl/news/platforma...s-dostpna.htmlCytuj:
Musimy przyznać, że informację o możliwości aktualizacji trochę przespaliśmy, ale musieliśmy być pewni. Otóż, aktualizacja Samsunga Galaxy S do Androida w wersji 2.2 jest już dostępna. Jak donoszą nasi użytkownicy na razie tylko klienci związani z "Erą" mogą dokonać aktualizacji. Update wyraźnie polepsza szybkość działania systemu, zachowuje wszystkie dane systemowe i wprowadza wspominane przez Samsunga poprawki (książka telefoniczna, grupowanie kontaktów itd.)
aktualizuje Kiesa może dlatego nie znajdywał. dzięki za info dmdash ;) dam znać po aktualizacji
a ile ci bateria trzyma? tylko bez fantazji ułańskich
Jeden cały dzień wi-fi on, ogólnie ciągle w gotowości :) a Froyo się instaluję :D
te SGS-y co mialem byly z anglii
w sobote mialem 8GB z androidem 2.1 a w niedziele 16GB z juz wgranym w sobte wieczorkiem androidem 2.2 , roznice widac
oczywiscie gdyby pieniadze nie mialy znaczenia to wolalbym iphone 4, ale on kosztuje prawie 2x tyle, nawet z dubaju czy anglii te 2100 za 16 trzeba dac
n8 , hmm, ja mam dosc juz symbiana
właśnie był u mnie przedstawiciel regionalny Nokii i ogladałem N8. No heheh ekran z Wave, matryca 12pixeli z xenonem :P złącze HDMI, wiadomo bt, wifi, telefon nie rozbieralny. Mi się nie podoba, ale nie mozna mu zarzucić nic - multitasking, multitouch, a Angry Birds śmigają ostro, a procek taki sam jak w moim i5700 ~800MHZ, z tym, ze u mnie to kicha graficzna, tutaj rewelacja.
No to tak jak sie spodziewalem co do SGS, moj i5700 tez na poczatku trzymal 1 dzien, teraz mu sie poprawiło i uciągnie 2 dni :D SGS wezme sobię chyba na przedłużenie umowy, za pół roku już mi się pojawi możliwość, hmmm, chyba, że coś z andkiem wyskoczy nowego - ale nie sądze. Wave fajny, ale chyba wole Froyo niż Bada.
U mnie też był jakiś czas temu przedstawiciel Nokii z N8 i powiem ci, że wedlug mnie jej ekran do np. Samsunga Wave, czy iPhine'a się nie umywa. Zarówno jakością obrazu jak i precyzją dotyku... Nie zwróciłem uwagi na multidotyk, wydawało mi się że go nie ma. Ogólnie to najbardziej przeszkadza mi w tym telefonie symbian. Interfejs taki sam co np. w 5230. Powinni wprowadzić coś nowego...
skoro tak zachwalacie to muszę tego SGS porządnie przetestować :)
Kolega ma 5700 galaxy na Adroidzie 2.1 bardzo sobie chwali,nowy tel kosztuje ok 500-600zl (sprawdzilem z BT "C" i chodzi wiec sie nadaje do Audi ;))
Polecam Nokie E51 korzystam od 2 lat i złego słowa niepowiem.
co powiecie o Samsungu Galaxy I5800?:)
Slabszy mimo ze nowszy model niz i5700, polecam i5700.
i5800 ma wolniejszy procesor co przy Androidzie może mieć znaczenie, trochę bardziej smukły, ma lepszy wyświetlacz (ale jaki to ma wpływ na baterie to nie wiem skoro bateria trzyma przy i5700 do 2 dni przy takiej samej pojemności) no i ma Radio, o ile słuchasz :)
no monte ma wifi to prawda, galaxy tez ma, ogolem wiekszy pożytek będziesz miała (poza baterią) z galaxy, natomiast jeżeli wgrywanie programów na komórkę jest ci zupełnie obce, tylko dzwonisz, smsujesz i od czasu do czasu wifi to monte w zupelnosci ci wystarczy.
Ja wam mogę polecić HTC Desire HD jest to jeden z najlepszych tel na naszym rynku !!
Takie moje zdanie :) Jestem mega zadowolony i na razie nie widzę konkurenta dla tego tel ,jest tak dobrze że ostatnio coraz rzadziej korzystam z lapka ;)
jasne, tylko ma jedna wade, cene
kosztuje dwa razy wiecej niz galaxy S ( u nas bez problemu mozna SGS juz kupic za 1,2tys , a za Desire HD trzeba dac minimum 2tys ) chyba ze sie wezmie w playu na abonament albo wysokim biznesie w orange, to jasne
obecnie nie ma sensu, nic lepszego w sosunku jakosc/mozliwosci do ceny od SGS-a nie ma, oczywiscie mowa o telefonach na androidzie lub iphonie
http://www.techradar.com/news/phone-...alaxy-s-716607
D HD jest piekny, sam go wezme, czekam na unormowanie sie ceny, ktora szybciutko spadnie
orientujecie się ile w taki tel. trzyma bateria ?
Jao użytkownik mogę powiedzieć że przy ostrym katowaniu zabawia instalowanie aplikacji non stop wifi to prawie cały dzień ;)
A jak teraz się już napodniecałem to dzień i zostaje na koniec tak 30 % bat(Wifi non stop)
Ogromny wyświetlacz demoluje baterię.
Ale widze ze bat sie uklada jeszcze o 9 skonczylem ladowanie a teraz mam jeszcze 70% wiec jest lepiej ;-)
Androidowce maja to do siebie ze bateria trzyma max 1,5 dnia, a ja podzielam zdanie Mirka co do SGS.
Taka ciekawostka, jak sie wylaczy transmisje danych i tel sie nie synchronizuje co chwila to bateria trzyma ladnie.
Tylko wtedy po co taki telefon:)
Odkąd kupiłem pierwszego Iphona jak wszedł i odszedłem z Nokii nie mam już dylematów...
Teraz mam Iphona 4 i nie chce nawet oglądać nic innego.
Szczególnie jak pracujesz na Macu.
Inna sprawa że telefony mnie nigdy specjalnie nie kręciły,nie podnieca mnie to urządzenie jako gadżet,a Iphone ma parę zalet w tym niezłe MP3 z tego co czytałem jak na telefon jedno z lepszych a to dla mnie ważne.
Zdjęcia 4 robi super.
Filmy też niezłe.Itd,itp czyli nie kombinuje..
Fakt cena niemała ale ja w Erze na przedłużeniu dałem niewiele, zawsze biorę telefon na przedłużeniu umowy.Nie dałbym za telefon 2 czy 3 tysięcy w życiu.
Apple to Apple ;) ma coś w sobie ale patrząc po parametrach i nie tylko wybrałem SGS'a
a co powiecie o htc hd 2?
moge go kupic o 400zl prawie taniej niz samsunga galaxy s.. w takim samym stanie jak samsung
ale czy jest sens go brac? Sprobuje podejsc do tej taczpada i nauczyc sie pisac sms :)
tez się nad nim zastanawiałem, wszystko fajnie ale to tylko nieprzyszłościowy, wieszający się windows mobile :) ale decyzja należy do Ciebie.
Ja bym brał bez zastanowienia Galaxy S ;) na FROYO śmiga rewelacyjnie ;)
Hm, ale na hd2 mozesz sobie postawic froyo i miec 2 systemy - nie tracisz gwarancji, a masz i win i androida 2.2. HD2 to potezna maszyna, warto sie nad nia zastanowic.
a tam kombinować :)
co sądzicie o noki N8 ?
nie trzeba za wiele kombinować, a można mieć 2 systemy.
http://android.com.pl/news/porady/14...-praktyka.html
A co do N8, niezla zabawka, ale mnie nie kreci - chyba nie lubie Nokii :(
moje zdanie na temat n8: http://www.a3-club.net/forum/showpos...&postcount=317
też kiedyś kochałem Nokie :) ale nie zawsze Nokia jest najlepsza :) i teraz mam lekki dystans do nokii :) aczkolwiek nie robią złych telefonów lecz mam wrażenie że idą na "masówkę" wprowadzając cały czas jakieś nowe modele.
no mi właśnie kończy się umowa i sam nie wiem co brać
zastanawiam się właśnie nad nokią n8 tylko coś nie jestem przekonany do tych wyświetlaczy dotykowych
no ale chyba pora na zmiany