-
Więc tak, mój błąd lingwistyczny :D tutaj plus dla Ciebie, rozpiska pinoutów jest w obu tematach przeszukaj i tam zweryfikujesz czy masz wyprowadzone piny do kierunków lub czy takie są :)
np tutaj
http://www.a3-club.net/forum/showthr...l=1#post971874
-
a jak ich nie bede miał to gdzie ja musze to podciagnac pod ten przerywnik?
-
Przewertuj tamten temat, y tego co pamiętam byłoo to tam opisane
-
Witam,
i w moim audi zaczely sie problemy z pompka centralnego zamka, w sumie to po ostatnich obfitych deszczach, najpierw zaczely sie jakies problemy z wyswietlaczem na desce rozdzielczej, obraz wariował, migał, sama pompka zaczela bardzo dlugo chodzic (okolo 10s) i do tego przestal dzialac centralny zamek - auto sie nie zamyka ani nie otwiera, alarm się załącza.
Postanowilem dobrac sie do pompki - po otworzeniu boczka okazało sie ze gabka jest wrecz nasaczona wodą, i dodatkowo pare kropel jeszcze na niej sie znajdywało, ale ok, dobrałem sie do pompki, otworzylem. Na plytce zauwazylem kilkanascie miejsc z bialym nalotem, to pewnie od zawilgocenia - podejrzewam jakies zwarcie na plytce, dobrałem sie do wirnika, wirnik okazal sie o dziwo cały.
Czy jest sens bawić się w czyszczenie płytki? Czy lepiej od razu kupić kolejną pompke? Moje auto posiada centralny zamek oraz dokładany alarm. Oznaczenie pompki 8D0 862 257. Z tego co sie zorientowalem na Allegro, strasznie ciezko dostac taka pompke, a jesli juz sa to 2x drozsze od innych modeli.
Czy moge zastosowac pompke z innym oznaczeniem? Jesli tak, to ktora bedzie pasować?
Przepraszam za mase pytan, ale samochod mam dopiero kilka miesiecy i w ogole sie nei orientuje ;)
Pozdrawiam
-
Siema ;) Ja rowniez posiadam pompke o nr. 8DO 862 257. Jednak dowiedziałem się że do tej pompki da się dopasować scyzoryk tylko teraaz pozostaje pytanie do Was jaki? :) Powinien mieć 3 przyciski ale jakiego numeru szukać na allegro? Pozdrawiam :)
-
Witam panowie znowu muszę was poprosić o pomoc :/ Panowie sprawa wygląda tak kupiłem pompkę z tym samym indeksem co miałem ale muszę zakodować na nowo kluczyk, i tu są zaczęły się problemy starej pompki już nie mam nowa chce zakodował i albo nie przyjmuje nowej kombinacji albo przyjmuje i nic się nie dzieje dalej nie działa nie otwiera z pilota. Obecnie mam kombinacje 13130 próbowałem już zmieniać na wszystkie z pierwszej strony i nic... Auto z roku 1999 z oryginalny alarmem. Macie jakiś pomysł którą kombinacja będzie działać albo pytanie czy ktoś ma taka a3 w 5 drzwiach i mógłby sprawdzić jaki on ma kod wpisany Proszę o pomoc.
-
-
http://www.digakom.com/template/down...ung_STG_ZV.pdf
tłumacz google lub inny, chyba że dobrze kminisz Język NRD i RFn.. :P
Podpowiem, na razie zsumuj wszystko oprócz alarmu, albo nawet tylko obsługę działania pilota, po wpisaniu i zapisaniu, zczytaj, czy poprawnie zapisalo konfigurację, jak zapisze poprawnie, to wtedy kodowanie kluczyka/pilota (najlepiej użyć do tego dwóch, jeden w stacyjce, a drugi kodujesz ) i heja :)
PS. dlatego wcześniej już jednemu koledze pisałem, najlepiej kupic komplet pompka z kluczykiem i pilotem, bo wtedy nie musisz nic kodować :)
-
mi chyba pisałeś nie działa w żaden sposób próbowałem już rożne kombinacje zliczałem wszystko i dalej nic mysałem ze ktoś pomoże i zobaczy u siebie w a3 przed liftem w 5drzwiach ale widzę nie bardzo, myślę czy nieoryginalne radio czasami nie przeszkadza
-
Radio do pompki na 99.9% nic nie ma. Co do tego czy ktoś ma taką pompkę w tym roczniku, poszukaj w temacie list ludków z Twoich okolic i popytaj, tak szybciej ktoś coś wspomoże..