Pewnie ze sie da. Nawet nie musisz przewodów odkręcać.
Wysłane z S3
Printable View
Pewnie ze sie da. Nawet nie musisz przewodów odkręcać.
Wysłane z S3
U mnie trochę inna bajka..
Auto z odpaloną klimą chłodzi fajnie.. ale w porównaniu z tym co miałem wcześniej (Opel Vectra C) to klima w Audi jest lipa totalna. Nabijana, odgrzybiana w tym roku, szczelna według kumpla który to wszystko ogarniał.
Co innego jeszcze, przy wyłączonej klimie, przy temperaturze na LOW z nawiewów bije ciepłe powietrze. W każdej tak jest?
jednak lipa u mnie sie walek ukrecil i dlatego nie mam sprzegielka bo gdzies je zgubilem w czasie jazdy. takze mam sprezarke do wymiany :/ Kolejne kilka stoewk do tylu :/
Prawidłowo działająca klima w A3 daje rade przy 40 stopniach na zewnątrz.
Jakie cisnienia są w układzie? Skraplacz nie jest zabrudzony bardzo?
Wysłane z S3
Nie wiem co i jak się ma ze sobą. Jak kumpel mi ogarniał nabijanie i odgrzybianie klimy to mówił, że wszystko jest malina i wgl.
Dziś z ciekawości dzwoniłem do niego, czemu na nawiewie na LOW wieje ciągle ciepłym. Mówił żebym zajechał, ale wspominał coś o zapadce od nagrzewnicy, która się nie zamyka ;).
No moze byc tak ze klapa sie nie przestawia. Trzeba sprawdzić vagiem.
Wysłane z S3
a mi nikt nie pomoze ? ;/
Witam,
Problem rozwiązany.
Przyczyną braku napięcia był uszkodzony termowyłącznik klimatyzatora F163 (numer OEM 191919369A). Pomogło zamostkowanie przelacznika.
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...7c3e1c7ac.html
Przełącznik ma za zadanie wyłączyć klimatyzacje jeśli temp wody osiągnie 119 stopni (przełącznik ten znajduje się na rurze wody przed czujnikiem g62, bliżej chodnicy, na rurze wody) Przełącznik uszkodzony i cały czas wysyła sygnał o przegrzaniu silnika
Pozdrawiam,
AndrzejHG