posędziuję trochę ;)
1. glinka OK, nie poleciłbym innej początkującemu; uwaga: glinka żółta, bo ValetPro ma też jeszcze dwa inne modele od niedawna
2. nie znam cleanera Poorboy'sowego, ale Duragloss jest OK
3. lepszą parę zaproponował Gzyl :P FK 1000 Hi-Temp śmierdzi, Collinite #476s również nie jest pachnidłem; brak przyjemności z woskowania w przypadku tych dwóch
4. plastiki zewnętrzne, więc tu lepszą propozycją jest budżetowy Shiny Garage Jet-Black Exterior Trim Restorer :) 303 Aerospace jest świetny pod maskę i do wnętrza, przy kontakcie z wodą spływa natychmiast, więc na zewnątrz się nie nadaje; i odwrotnie - produkt SG się nie nadaje do stosowania wewnątrz ;)
5. APC - nie wiem co ludzie widzą w produkcie Nielsena, to jeden ze słabszych APC i z tej pary VP Classic APC to dużo lepsza i ładniej pachnąca propozycja; nada się również do wnętrza; na zewnątrz do odszczurzania, pod maskę, na zawiasy to poleciłbym Shiny Garage Red Devila
6. remis, bo król jest tylko jeden - Meguiar's :) zarówno PB Trim Restorer jak i Nielsen Brillance są dobre do zdjęć ;) a po 1. deszczu ich praktycznie nie ma
7. w środkach z butelki a nie tzw. jednorazowych (te jednorazowe są lepsze, np. GTechniq, Gyeon, Aquapel) polecam Carlack GLASS FINISH Sealant & Aqua Repellant; Rain-X też jest ok, ale aplikacja była mniej przyjemna ;)
8. VP Bilberry jest ok, fajnie pachnie, choć ja teraz trafiłem na coś znacznie przyjemniejszego, Shiny Garage Monster Wheel Cleaner, który jest skuteczniejszy od Shiny Garage EF Wheel Cleanera (testowałem);
w Waszych zestawach brakuje też:
- tar removera, królem jest Prickbort Mac
- deironizatora do felg, czyli CarPro Iron X
- a z szamponów polecam Duraglossa (wiśniowy, fajna piana)