Zgadza sie, dieselaudia3 zmien mechanika z tym wielkim doświadczeniem :p bo Cie w jajo robi :)
Printable View
Zgadza sie, dieselaudia3 zmien mechanika z tym wielkim doświadczeniem :p bo Cie w jajo robi :)
za twoja podpowiedzią lecę podpiąć auto pod komp. Dam znać jakie były wyniki :)
Cóż, mechanik jest moim dobrym znajomym i jest to szanowany starszy facet w mieście, i zawsze prowadzę auta do niego.
On pracował już w zawodzie jak polonez to był samochód jutra... :) Mechanikiem to jest ze 30 lat jak nie lepiej
---------- Post dodany 30-03-12 o 23:59 ----------
To czujników odpowiedzialnych za temperaturę silnika jest kilka ?!
---------- Post dodany 31-03-12 o 00:06 ----------
Od razu się zapytam, jaką rezystancję powinien mieć sprawny czujnik i na których pinach ją mierzyć ?
Inhoss już ci odpowiedział co do ilości czujników w twoim silniku,jeśli chodzi o rezystancję to sprawdzasz ją pomiędzy pinem 1 i 3, na zimnym silniku będzie się ona wahała w granicach 3,3koma-4,4koma natomiast na rozgrzanym czyli 90st. około 200 d0 270 omów.
Naprowadzicie mnie gdzie on jest ?
Mam nadzieję, że nie trzeba spuszczać płynu chłodzącego żeby się do niego dostać...
miesiąc temu kumplowi wymieniałem g62, padł w nim czujnik ten co podaje info do ecu, podpiąłem vaga i okazało się że przy rozgrzanym silniku czujnik podawał temperaturę -35C natomiast na liczniku pokazywał prawidłowe 90C, hehe g62 chyba żył zimą jeszcze :) W ASV czujnik był po prawej stronie przy bloku z tyłu w takim rozdzielaczu z przewodami płynu chłodzącego, wyjmuję się go na zawleczkę, poszukaj czujnika koloru zielonego, podczas wymiany płynu uciekło troszkę, szybko wyjąć trzeba i włożyć tak aby za dużo nie uciekło, ja tak zrobiłem i potem do układu dolaliśmy niecały 1L płynu, czujnik max 50zł będzie kosztował, zależy gdzie kupisz,
dieselaudia3 luknij na post 634 w tym temacie , bedziesz wiedział gdzie jest ten czujnik.
Czujnik wcale nie musi być zielony , może być niebieski a nawet czarny.
Czy ktoś mógłby mnie naprowadzić na ten czujnik w 1.9TDI 90KM z 2000r ?
Bo nie mogę znaleźć, wygląda to tak jakby przy wtyczce nie łączyło...
Bo przykładowo jade autem 10km, wskazówka cały czas jest na 60 stopniach, i w jednej chwili praktycznie rośnie w oczach do 90.