MG ostatnio robił wydech 3" do S3 zamiast 2,75" i z tego co wiem głośniej buczał, a mocy nic nie dał.
Printable View
MG ostatnio robił wydech 3" do S3 zamiast 2,75" i z tego co wiem głośniej buczał, a mocy nic nie dał.
Mi też tak mówili że wydech 3" będzie dużo głośniejszy a przy mocach 400-450km za dużo nie poprawi.
W S3 jeszcze dodatkowo jest klapa która steruje głośnością a w A3 tego nie ma :(
Znalazłem na necie wykres jaka średnica wydech do jakiej mocy.
Wychodzi że 2,7" starczy do 500km a 3" na ponad 600km.
Mozesz dolozyc klapke na przyklad sterowana przyciskiem. Nie wiem czy nie mozna tez zastosowac calego modulu z S3. Ja nie mam i nie bede montowal mimo, ze dwie klapki leza w szufladzie,a caly system podcisnienia mam w aucie. :)
Klapke w S3 mozesz ustawic dowolnie, czyli do 3 tys ma byc zamknieta. Jednak jest to dziwne gdy po przekroczeniu ilus tam obrotow nagle robi sie glosniej;)
Wydech zrobiony i jednak mam w całości 3" :)
Więc już koniec OT z wydechem łufff :P
Poprosimy filmik w odpowiednim temacie :)
Jeżeli to nie tajemnica napisz proszę ile cię to kosztowało i co wchodzi w skład.
Od pewnego czasu leży mi w domu dolot od 3.2. V6 , Zastanawiam się czy wsadzać go do siebie . Turbina to K04 przy której seryjny dolot wystarcza . Czy jest sens zmieniać samą obudowę filtra zostawiając przekrój rur doloty seryjne ??
Seryjny wystarcza do 330-340ps, jak chcesz więcej to musisz wymienić na wydajniejszy, a jak nie to nie ma sensu tego ruszać.
Ten co mam , wystarcza na 350-360 . Bardziej pytam czy zamian wymiana ,,obudowy " może coś zmienić . Nigdy nie jest za dobrze :) ale czasami niektóre mody nie mają sensu
nic nie musisz zmieniać, ten filtr który masz spokojnie daje radę i jest odpowiednikiem tego filtra z TTS/R32