czyżyk w jakich warunkach głównie jeździsz ? śląsk górzysty czy aglomeracja ?:) tzn na ile potrzebujesz opon na super trudne warunki śniegowe w górach, a na ile nie
Printable View
czyżyk w jakich warunkach głównie jeździsz ? śląsk górzysty czy aglomeracja ?:) tzn na ile potrzebujesz opon na super trudne warunki śniegowe w górach, a na ile nie
Jak już nie stać cię na drugą parę nowych Conti,to w Twoim obecnych układzie nówki załóż na tył - chyba,że lubisz driwting niekontrolowany,lub hamowanie bokiem.
Wiem,że zaraz wielu przeciwników się odezwie,ale nie w tym temacie o tym dyskusja.
Praw fizyki nie przeskoczysz !.
Wyobraź sobie Twój układ opon w hamującym motocyklu :D .
Krótko:
- z ruszaniem możesz mieć kłopoty,ale hamowanie powinno być efektywne i prostolinijne w sensie,że "nie obróci Cię bokiem" lub co gorsze "tyłem do kierunku hamowania" :( .
Ps.
Najlepiej mieć wszystkie 4 opony tego samego producenta (niekoniecznie z tego samego roku).
dzięki za rade, wybór padł na 4 nowe Kelly Winter ST , myślę że da radę w zime
no wiesz kolego , kupując cały czas opony do samochodów jak ma się ich wiele to trochę cie to kosztuje a i dużo u mnie zalega dobrych opon lecz nie chce mi się zbytnio tego pakować na allegro
mieliście rację, zwolennicy lepszych na przód też bywają...ruszanie w śniegu czy górskie drogi o wiele ważniejsze niż hamowanie w niemałych prędkościach, no już co za szybkość i co za słabe opony z tyłu muszą być żeby auto zaczęło tańczyc, jak ktoś widząc warunki tak jedzie to powodzenia w myśleniu...wolę na nieciekawej nawierzchni jechać spokojnie i zawsze wyjechać ze śniegu niż cieszyć się lepszymi oponami siedząc w zaspie z której nie można drgnąć..dzięki
zapraszam do wałbrzycha na podjazdy górzyste pod kilka nieodśnieżonych ulic jak ostro sypnie śnieżkiem, bez dobrych opon na napędzanych kołach...na razie...
A co byście polecili w rozmiarze 195-65-15 do Hyundai ix20 chodzi o to aby tylko dobrze wygarniały śnieg i tyle ;)
OK - Zamówiłem DUNLOPY może za dobre aż ale czy opony mogą być za dobre ;)
polecam
Dunlop SP Winter Sport 3D
Goodyear UltraGrip 7
ja śmigam na Dunlop Winter Sport 3D - rewelacja!