przecież otrzymałeś odpowiedź
http://www.a3-club.net/forum/showthr...c-w-Audi-A3-8P
zasada taka sama dla 1din i 2din
chwyć od spodu i wyjdzie a jeśli masz klucze(koszt 9zł a przydają się niejednokrotnie) do radia to wysuń go kawałek i tyle
Printable View
przecież otrzymałeś odpowiedź
http://www.a3-club.net/forum/showthr...c-w-Audi-A3-8P
zasada taka sama dla 1din i 2din
chwyć od spodu i wyjdzie a jeśli masz klucze(koszt 9zł a przydają się niejednokrotnie) do radia to wysuń go kawałek i tyle
Jak pisałem wcześniej, nie mogę włączyć klimatyzacji(non stop świeci się ECON). Po zdiagnozowaniu VAGiem wyskoczył błąd 00819 czyli czujnik ciśnienia w klimatyzacji. Umówiłem się z warsztatem że podepną nowy czujnik i sprawdzą czy faktycznie padł (koszt takiego czujnika 100zł- na mój gust to chyba dedykowany a nie ori z ASO?). Jest też błąd czujnika jakości powietrza ale olałem temat bo pisaliście że da się z tym żyć. Miał ktoś taki problem? Nie chce się narazić na niepotrzebne koszta ani żeby jakiś mechanik nie wziął astronomicznej kwoty :)
lepiej sprawdź czy masz czynnik a wymiana samego czujnika G65 to jakieś 5 minut
Podepne sie. Chcialem ustawic u siebie opcje przewietrzania kabiny, tak jak jest to opisane na forum. Zmienilem w adaptacjach w HVAC wartosc kanalu 6 na 1, w zegarach chcialem ustawic wartosc 3 w kanale 18, ale jedyna wartosc jaka przyjmowaly bylo 1. Wykonalem wiec adaptacje klimatronika, myslalem, ze po adaptacji zegary przyjma wartosc 3 ale nic to nie dalo. W zamian klimatronik wyplul bledy
5 Faults Found:
00483 - Control Module for Auxiliary Air Heater
013 - Check DTC Memory
01317 - Control Module in Instrument Cluster (J285)
008 - Implausible Signal
00604 - Potentiometer Positioning Motor for Air Flow Flap (G113)
001 - Upper Limit Exceeded
01274 - Air Flow Flap Positioning Motor (V71)
003 - Mechanical Failure
01207 - Control Module for Auxiliary Heater (J364)
004 - No Signal/Communication
Bledy nie daja sie wykasowac (grzalke mam spalona wiec z tym bledem jest ok) nawet po przywroceniu wartosci do tych sprzed modyfikacji i przeprowadzaniu adaptacji. Silniczki sa 100% ok, bo klima wczesniej pracowala ok oraz przy testach rowniez pracuja, natomiast przy "normalnej" pracy silnika podczas jazdy powietrze nie leci do kabiny, bez wzgledu na ustawienia czy to auto czy reczne. Co sie moglo uwalic? Panel to 8p0820043H.
EDIT
Rozebralem schowek i silniczek sie rusza przy zwiekszaniu/zmiejszaniu temperatury. Co wiecej, podmienilem stary panel, znaleziony w garazu i powietrze normalnie leci z nawiewow, wiec ewidentnie cos sie z panelem pochrzanilo.
Im wiecej googluje tym glupszy jestem. Ktory to V71 w angolu? Ten z zoltym ciegnem po lewej od tunelu?
EDIT 2
Problem rozwiazany. Przelecialem adaptacje wg tej strony http://www.audi-portal.com/en/diagno...u_10656.html#1, wykonalem BS jeszcze raz i panel powrocil do zycia. Swoja droga ciekawa lektura, a jesli juz gdzies to bylo linkowane to sorry.
Witam. Panowie problem jest w mojej a3 8p. Mianowicie ustawiamy na kilatroniku 16 i z nawiewów od kierowcy leci cieple powietrze a z nawiewów od strony kierowcy cieple. po podłączeniu kompa wyskoczyly takie błędy "siłownik regulacji temperatury silnika krokowego, po lewej stronie - bład mechaniczny" i " silnik krokowy klapy predkosci wlasnej" jak i oc trzeba wymienic ?
Raczej nietypowy problem
Address 08: Auto HVAC Labels: 8P0-820-043.lbl
Part No SW: 8P0 820 043 N HW: 8P0 820 043 N
Component: KlimavollautomatH18 0260
Revision: 094717 Serial number: 8P0820043N
Shop #: WSC 06314 000 00000
VCID: 377AB3F3465E2386AC-8062
1 Fault Found:
01592 - Air Quality Sensor ( G238 )
010 - Open or Short to Plus
Freeze Frame:
Fault Status: 01101010
Fault Priority: 3
Fault Frequency: 57
Reset counter: 245
Mileage: 172776 km
Time Indication: 0
Date: 2016.09.12
Time: 17:58:44
Freeze Frame:
Temperature: -50.0°C
Czyli padnięty czujnik jakości powietrza. Stosując się do poradnika @czaro10 - wymieniłem go, ale nic to nie dało.
- Usunięcie błędu przez VCDS nie przynosi jakichkolwiek rezultatów, w sensie otrzymuję potwierdzenie o pomyślnym usunięciu błędu, ale błąd pozostaje z datą i godziną taką jak przed usunięciem :confused: czyli według mnie nie może usunąć tego błędu.
- Odłączyłem akumulator na 30 sekund i również żadnych rezultatów.
- Wciskając przycisk automatycznego obiegu powietrza - zapala się on tylko w momencie przyciśnięcia i po puszczeniu przycisku gaśnie on momentalnie
- Odłączyłem czujnik jakości powietrza i również spróbowałem usunąć błędy i zaraz podłączyłem go ponownie. Błąd jaki był jest cały czas taki sam z dokładnie tą samą datą i godziną co podałem wyżej.
Ktoś coś ma pomysł jak sobie z tym poradzić?
pozostaje sprawdzić wiązkę do niego idącą
witam
mam pytanko czy do demontazu chlodnicy klimy trzeba sciagac zderzak
tak trzeba a to 5 minut pracy
dzieki