Dokłądnie przed chwileczka dostalem telefon od mechanika łopatki w turbo ciorne jak noc:D i zatykało turbinke a wiec czyszczenie i koszt 200zł i mam nadziej nowa moc pod butem:D
Printable View
Dokłądnie przed chwileczka dostalem telefon od mechanika łopatki w turbo ciorne jak noc:D i zatykało turbinke a wiec czyszczenie i koszt 200zł i mam nadziej nowa moc pod butem:D
Bomba9979 Polecam przy okazji wyczyścić zawór recylkulacji spalin EGR, pewnie jest w takiej samej kondycji jak turbi. Czyszczenie EGR jest mniej kłopotliwe :)
Zawór EGR sprawdzony i był w miare czysty:D Dzis testowałem juz autko normalnie jak bym kupił nowy samochód zabiera sie nieporównywalnie :D z 10 koni plus od razu na chipowanie natkneło mnie:D hmm jesli ktos z podlasia chciałby dobrego mechanik od turbinki to no prv:D
Witam, w tym tygodniu trzykrotnie miałem problem z mocą silnika, a mianowicie. Auto w nocy stało na dworze, po odpaleniu autu brak mocy (odpalało normalnie)- za pierwszym razem nie zatrzymywałem sie z obawy, że po zgaszeniu moge go nie odpalić, jednak po jakichś 3 km auto samo zaczęło normalnie ciągnąć. Za drugim razem zatrzymałem sie po jakimś kilometrze zgasiłem silnik, a po ponownym odpaleniu auto jechało już normalnie. Za trzecim razem zatrzymałem sie po 500m, jednak po ponownym odpaleniu auto dalej nie miało mocy więc zatrzymałem sie ponownie po kolejnych 500m i tym razem po ponownym odpaleniu auto jechało normalnie. Na fisie nie wyskoczył żaden błąd tak samo jak pod VAGiem. Silnik jak w opisie 1.9 ASV.
Witam panowie,
Dzisiaj na rozgrzanym silniku postanowiłem przegonić mojego ALH
Jedynka - gaz - obroty 4tyś - zmiana
Dwójka - gaz - obroty 4 tyś - zmiana
Trójka - gaz - obroty 3,5 tyś i silnik zrobił dziwne buu...
Nie spowalniał, lecz takjakby włączyło mu sie żeby dalej nie rosły obroty.
Co to za objaw ?
Nie miałem okazji tego testować, bo musiałem już hamować i zajechać pod dom ;)
masz notlauf, zrób logi , moze kierownice do czyszczenia turba
Marcinn87 - piszesz do weekend- weekend, czy do mnie (Ziko_), bo za cholere nie moge dojść czego tyczy sie twoja odpowiedź. Jedyne co rozumie z twojego postu to to żeby kliknąć "pomógł"
zapomniałem dodać, że jakieś 2 tygodnie temu wyłączyłem EGR poprzez zakorkowanie wężyka nim sterującego.
Wróć do poprzedniego stanu. Chociaż EGR niema nic wspólnego z tym że auto nie jedzie. Poza tym kolego jak chłopaki Ci pisali logi, logi i jeszcze raz logi. Bez tego ani rusz. Widzę, że jesteś z rybnika nabazgraj do sztomela z forum golfa. On też jest z rybnika