Mata pierwsze posty sie klaniaja 8L0 tak samo jak 8D0 jak podmieniasz literowe oznaczenie.
Printable View
Mata pierwsze posty sie klaniaja 8L0 tak samo jak 8D0 jak podmieniasz literowe oznaczenie.
Panowie szybkie pytanie. Moja pompka 8d0862257B zalala sie i padla. Kupilem od audi a4 b5 pompke z koncowka E. podswietlenie w srodku dziala, szyby dzialaja ale nie ma reakcji na kluczyk. Wciskanie przyciskow nic nie daje. Otwarcie auta z kluczyka nie otwiera bagaznika i klapki od paliwa. Przejrzalem temat o kodowaniu ale sa tam sprzeczne informacje nt. pompki z koncowka E. jedni twierdza ze obsluguje pilota inni ze nie. Czy duzo bedzie zabawy to zgrac? Bo pompke moge oddac tylko nie wiem czy jest sens :) pozdro
Musisz ją zakodować:
+000001 - otwieranie/zamykanie pokrywy bagażnika pilotem
+000002 - sygnał kierunkowskazami potwierdza aktywowanie alarmu
+000004 - selektywny centralny zamek [1 naciśnięcie otwiera drzwi kierowcy, 2 naciśnięcia otwiarająwszystkie drzwi]
+000008 - aktywacja alarmu
+000016 - zamknięcie pokrywy bagażnika po przekroczeniu 5km/h
+000032 - zaryglowanie drzwi po przekroczeniu 15km/h
+000064 - opuszczanie/podnoszenie szyb pilotem
+000128 - samochód z kierownicą po prawej stronie
+000512 - sygnał kierunkowskazami [1x] potwierdza zamknięcie drzwi
+001024 - zamknięcie drzwi potwierdzone przez sygnał alarmu
+002048 -po wyciagnięciu kluczyka ze stacyjki i otworzeniu drzwi nie można opuszczać/podnosić szyb
+004096 - sygnał kierunkowskazami [2x] potwierdza otworzenie drzwi
+008192 - wyłączenie funkcji SAFE - po zamknięciu drzwi pilotem można odryglować je od wewnątrz
Ale czy to oznacza ze bedzie wszystko gralo? Niby ta pompka co mialem z koncowka B ma inne mhz ni E. jesli rozchodzi sie tylko o kodowanie to ja zostawie ale jesli to rzezbienie to odpuszcze i kupie taka jak mialem ( co pewnie tez trzeba bedzie zakodowac)
Twoja stara pompka obsługuje pilota z częstotliwością 315 MHz niestety nie wiem na jakiej częstotliwości gada Twoja nowa pompka. Najprościej będzie Ci ją podłączyć i sprawdzić bo rożnie to bywa.
Nowa z koncowka E chodzi na 433Mhz
Mata wystarczy czytac i nie byloby problemow.
Danio czytam ale niektore tematy maja tyle stron ze przegladajac je albo znajdujesz sprzeczne informacje na temat tego czego szukasz albo teksty w stylu: zmienilem cos i dziala, dzieki. Zero wytlumaczenia i podpowiedzi. A pytania sie zmieniaja i trzeba niektore rzeczy uaktualniac. Nadal np. Nie znalazlem info jakie pompki mozna zmieniac bez problemow ale juz sobie poradzilem. Dzieki bardzo
Mata a co jest na pierwszych stronach???? To nie sa sprzeczne info. Wiem jest mase stron i nie chce sie tego wertowac.
Witam. Szukałem odpowiedniego tematu na to pytanie i chyba ten jest najlepszy.
Otóż jakiś czas temu upadł mi pilot (scyzoryk) i rozleciał się.. w sensie rozpołowił, wypadły baterie itp.
Poskładałem do kupy i nie działa od tamtej pory otwieranie z pilota.
Stwierdziłem, że baterie są zbyt słabe już, zakupiłem nowe.
Szukałem w internecie wielu sposobów kodowania kluczyka, testowałem wszystkie z nich, jednak bezskutecznie. I tutaj moje pytanie drodzy forumowicze,
czy ktoś miał podobną przypadłość? Może udać się do jakiegoś elektryka, czy coś w tą stronę?.. pomocy, bo trzymanie czasami siatek z zakupami w zębach nie jest
zbyt wygodne, a na pewno zdrowe;P
Lukasiu, spróbuj sposobu z drugim kluczykiem w stacyjce. Mi się osobiście nie udało zakodować, ale osobiście widziałem jak kolega (chyba) Tracer90 zakodował pilota w ten sposób.