Parują przy deszczowej pogodzie i jak są w aucie min 2 osoby.
Printable View
Parują przy deszczowej pogodzie i jak są w aucie min 2 osoby.
Hej,
Mam taki problem z moja A3... Jak pewnie nie jeden napalony na zakup auta nie sprawdziłem dokładnie climatronic'a.. Włączyłem ale nie zwróciłem do końca uwagi na temperatury.. Suma sumarum.. nie wychładza wnętrza...
Podjechałem do serwisu klimatyzacji obok miejsca pracy i tak na szybko podpiąłem się aby sprawdzić poziom gazów wymaganych do chłodzenia... Jest prawidłowy.. A mimo wszystko i tak nie załącza się klima.. Czy ktoś miał podobny przypadek?
Gościu w serwisie klimatyzacji mówił, że uszkodzone może być sprzęgło elektromagnetyczne w klimie?
Słyszał ktoś podobną teorię?
Czy jest coś co mogę zrobić sam przed oddaniem niuni do serwisu i pozbyciu się 500zł?
Pozdrawiam
J.
Chłopaku, co drugi post to "klima nie chłodzi, co jest grane?", a gdybyś poświęcił trochę czasu na poczytanie tego tematu wiedziałbyś znacznie więcej. Do diagnostyki nie wystarczy sprawdzenie ciśnienia gazu. Przyczyn może być mnóstwo - od przepalonego bezpiecznika, przez walnięty czujnik temp. bądź ciśnienia, po sterownik wentylatorów czy uszkodzone sprzęgło klimatyzacji. Poczytaj, wszystko tu jest.
to i ja się podepnę do tematu, może ktoś coś zasugeruje:
(dopóki nie zawitam do serwisu w piątek)
1) klima nie chłodzi, tzn. załącza się (i nie wyłącza sama) ale leci ciepłe powietrze nawet przy 16C.
2) sprawdzilem auto pod pseudo-kompem (to nie był VAG tylko jakiś uniwersalny) i wyszło takie coś:
A/C Regulating Valve (N28, 0.69A)
A/C Regulating Valve (N28, 68%)
High Pressure, Sensor (G65, 22,50%)
Refrigerant, Pressure,Specification:2.6...29 bar - 6 bar
do tego brak błędów i tyle.
no i jest diagnoza :( zatarta sprężarka :(
Witam, mam mały problem z klimą, uciekl mi gaz i po sprawdzeniu okazało sie ze to gdzies w kabinie, wyciągnąłem parownik i widac i słychać ze jest gdzieś nieszczelny.Czy jest możliwość naprawy tego albo tylko wymiana na inny?
A tak wogole zeby wyciągnąć parownik to trzeba pol auta rozebrać ale przynajmneij sobie poczyszcze kanały i moze wkoncu nie będzie śmierdziało , parownik był zalepiony jakims syfem i chyba z tego smierdziało grzybem.
Na allegro są całe nagrzewnice i może lepiej bedzie kupic kompletna i sobie prelozyc parownik niz kupowac nowy?
Witam czy przez zepsuty czujnik temp.cieczy G62 może nie załączać się klima?pozdrawiam
Witam
zapalają mi się dwie kontrolki. Jedna od kontroli trakcji- na początku nie świeci, dopiero jak mocniej przyhamuje to sie zapala i tak już zostaje (system nie działa)
druga- świece.
Nie odczuwam żadnej róznicy oprócz braku esp podczas jazdy po mokrej nawierzchni itp.
Macie jakieś pomysły co sie mogło stać?
Generalnie chodzi mi o to, żeby moje autko powróciło do stanu poprzedniego
Pzdr
Gt33 wpadnij do arkadii na spot, na przyklad dzisiaj to podepniemy pod kompa i sie zobaczy;)