Panowie POMOCY , dziś zrobiłem diagnoze klimatyzacji i na 1c pokazał mi sie błąd 22.1 według "legendy" oznacza to "22.1 (F11 Wyłącznik wysokiego ciśnienia gazu klimatyzacji, ciągła przerwa, *22.1 (zobacz poniżej) "
co to znaczy :(
Printable View
Panowie POMOCY , dziś zrobiłem diagnoze klimatyzacji i na 1c pokazał mi sie błąd 22.1 według "legendy" oznacza to "22.1 (F11 Wyłącznik wysokiego ciśnienia gazu klimatyzacji, ciągła przerwa, *22.1 (zobacz poniżej) "
co to znaczy :(
brak czynnika chlodzacego w ukladzie.Klima do napelnienia,
bez tego sie nie wlaczy pzdr
dziękuje za odp:)
tomekAGU, niekoniecznie - może być uszkodzony czujnik G65, tym bardziej, że błąd mówi o wysokim ciśnieniu, a nie niskim.
to jest blad czujnika wysokiego cisnienia a nie ze ma za duze cisnienie A TO SPORA ROZNICA.
jesli ma 22.1 to jest to czujnik ktory zwiera przy wysokim cisnieniu czynnika w ukladzie.jesli cisnienie jest nizsze od zadanego to nie zewrze a jesli nie zewrze to niezalaczy sprezarki.
Czynnik do napelnienia i niech ci sprawdza szczelnosc w ultrafiolecie to jest najpewniejsze.
Zaleca sie raz na dwa lata wymieniac czynnik w ukladzie jednak nikt tego nierobi a czynnik ma to do siebie ze s*******a.
witam.
Czy ktoś mi powie, czy to nie jest dziwne, że w a3kach nie ma zwykłego grzania z silnika czyli wiatraka, jak to np. w Alfach romeo czy nawet golfach 4. gdzie można sobie przełączyc i wybrac z czego chcemy aktualnie korzystac....
Kupując audiczke nie wiedziałem o tym, dowiedziałem się dopiero jak trochę pojezdziłem i wziąłem w łapy książkę obsługi samochodu. Nawet znajomi w pracy się dziwią, że tak bez sensu rozwiązali to ludzie z AUDI. Byc może gdzieś się to przełącza, a ja nie wiem gdzie ?? napiszcie.
pozdrawiam
oczywiscie ze jest.
Więc jest zwykły nawiew z silnika ?? No u mnie nie ma ;/
A możesz mi napisac gdzie/jak to zrobic zeby zalaczyc , zmienic... u mnie tylko klima chodzi. Dodam, ze posiadam climatronic
W poliftach masz przycisk ECONO (wyłączanie sprężarki), a w przedliftach śnieżynkę (włączanie).
tomekAGU, fakt, ten błąd mówi o za niskim ciśnieniu, masz rację.
Mam problem z moim klimatronickiem a objawia się tym że klimatyzacja raz działa (świeci się śnieżynka ) a raz nie działa (śnieżynka gaśnie) .Jakiekolwiek próby włączenia przycisku śnieżynki nie skutkują ,po puszczeniu przycisku śnieżka gaśnie . Nieraz pomaga wyłączenie silnika i ponowne odpalenie, ale po pewnym czasie problem powraca. Może ktoś miał podobny problem i udało mu się go rozwiązać. Będę wdzięczny za wszelkie wskazówki.