mogl wplynac na spalanie.
walniety termostat tez bedzie mial
Printable View
mogl wplynac na spalanie.
walniety termostat tez bedzie mial
Spróbować jeszcze wymienić termostat ?
Temperatura tak jak wcześniej pisałem : złapie 90 stopni i zmaleje do 80 i tak w kółko (podczas jazdy).
Mechanik i elektryk u których byłem mówili żeby na tym jeździć...
wymien
to koszt ~20/25 zl ( wahler ) i bedziesz mial spokoj
Gdzie w sieci najlepiej kupić termostat BEHR'a ?
Pytałem dzisiaj na mieście to nikt nie miał...
Witam wszystkich.
Mam problem ze wskazaniami zegarów, konkretnie chodzi o wskazanie temperatury czynnika chłodniczego i poziomu paliwa.
Wskaźnik temperatury po przekręceniu kluczyka, pomimo ze silnik jest całkowicie zimny, od razu wskakuje na wartość około 72 - 73 stopni. Podczas pracy silnika, gdy ten się nagrzewa, wskaźnik stoi cały czas na tej samej pozycji i tak jest cały czas. Raz na jakiś czas, średnio co 10 uruchomienie silnika na Fisie w liczniku pokazuje się czerwone ostrzeżenie, połączone z trzema głośnymi piknięciami, ze silnik się przegrzewa. Wskazówka od temperatury na zegarach zachowuje się wtedy rożnie, raz skacze na koniec skali, a innym razem stoi dalej na swojej wartości początkowej, czyli na około 72 stopniach. Zauważyłem tez, ze nawet po wyjęciu kluczyków ze stacyjki, czyli po całkowitym wyłączeniu zapłonu, wskazówka od feralnego wskaźnika temperatury nie opada tak nisko jak wskazówka od poziomu paliwa, tylko staje mniej więcej tuż przed 60 stopniami. Wskazówka od poziomu paliwa kładzie się znacznie niżej. Dopiero po odłączeniu akumulatora wskazówka od poziomu temperatury kładzie się tak nisko, jak ta od paliwa.
Dodam, ze wymieniłem już czujnik temperatury cieczy, znajdujący się w trójniku przy silniku (ten zielony, cztero piniowy). Sprawdziłem tez zasilanie na kostce, na jednym z pinów jest 5V.
Na 51 kodzie klimatronika, temperatura po odpaleniu silnika wędruje równo do góry i staje na wartości 75 stopni.
Oczywiście po mimo ostrzeżeń Fisa, silnik wcale się nie przegrzewa i z układem chłodzenia raczej wszytko jest ok, jednak nie zaobserwowałem żeby włączaly się wentylatory, ale to chyba dlatego ze temperatura nie skoczyła na tak wysoką wartość.
Tyle jeżeli chodzi o temperaturę. Druga sprawą jest znajdujący się obok wskaźnik poziomu paliwa. Ten pokazuje cały czas zerowy stan paliwa i cały czas na Fisie pokazuje się kontrolka rezerwy.
Proszę wszystkich o pomoc.
Jestem świerzym posiadaczem A3, mam je od jakiegoś tygodnia i kopiłem je już z takimi usterkami, które to bardzo utrudniają życie.
Jeszcze raz proszę o pomoc i serdecznie wszystkich pozdrawiam
Fubu
Czy ktoś na jakimś sieciowym zdjęciu mógłby pokazać, który wąż ma być zimny od chłodnicy gdy jego temperatura to np. 80 stopni.
DO FUBU!!
słuchaj miałem to samo musiałem oddac licznik do firmy zajmującej sie naprawą liczników, tak samo nalałem paliwa do połowy baku a tu rezerwa się świeci i po chwili wskazuje normalnie a później znów zero paliwa, temperatura tez tak skakała naprawa około 300zł. Temperatura jesli się nie myle silnika jest na 49 kanale a na 51 jest wartość stała 75. :-)
Witam potrzebuj? szybkiej pomocy,czy ten czujnik bedzie pasowa? do mnie? http://allegro.pl/czujnik-temperatur...286670832.html ??
Sprawdz numery w swoim...ale chyba nie. I coś tani jak na oryginalny nowy