Tak. Pre-Wax Cleaner Collinite (840)
Printable View
Czy macie jakiś sprawdzony środek na zmiękczanie zaschniętych ptasich kup?
Nienawidzę tych opierzonych skurw****synów :(
ja używam do tego Quick Detailera i delikatnie zbieram szmatką z mikrofibry (która potem wędruje od razu do prania)
a jak gołąb wpierdzielał czekoladę z ogórkami a potem pił mleko, to zostaje podjazd na bezdotyk by zmyć to co na powierzchni, resztę QDekiem poprawiam
Moje mikrofibry ktorych uzywam do aplikacji SQD po jednokrotnym uzyciu staja sie jakies takie twarde, mniej elastyczne i niemile w dotyku - w jaki sposob najlepiej przywrocic je do stanu poczatkowego? Recznie je prac czy w jaki sposob i przy uzyciu czego?
rozwiń skrót SQD.
ja piorę w środku do prania mikrofibr :) konkretnie SmartWax Clean Microfiber, Wiolka polecała Micro Restore Detergent.
http://shiningcar.pl/pl/p/Sonax-Bril...er-750ml-/1132
Jak korzystasz z tego srodka do prania mikrofibr? Mikrofibry do pralki i 2 nakretki? Nie mam tych mikrofibr wiele wiec nie wiem czy pranie ich w pralce bedzie ekonomiczne.
a... Sonax BSD :D
no tak, on jest tępawy po użyciu i faktycznie fibry się też takie robią;
co do prania to zgodnie z instrukcją na opakowaniu - zwykle ok. 30-60ml w zależności od środka na średni-duży załadunek ;)
jak nie chcesz kupować takowego, można się pobawić ręcznie z szarym mydłem w ciepłej wodzie, ale stricte brudu z fibr nie zmyjesz, ale ten BSD powinien puścić :)
co mogę zastosować na wypolerowane klosze lamp ? celem ochrony
dobry twardy wosk + np niewidzialna wycieraczka
Poradzicie mi jak najlepiej czyścić deskę?
Bo tam mam taki chropowaty plastik że po przecieraniu ściereczką zostają z niej małe kłaczki i to jest wkurzające :)
A pasuje zebrać trochę kurzu od czasu do czasu.