pers1, szukamy ;):)
kiedy temperatura na zewnatrz spada ponizej ok 5-3 stopni, sprezarka sie wylacza
Printable View
pers1, szukamy ;):)
kiedy temperatura na zewnatrz spada ponizej ok 5-3 stopni, sprezarka sie wylacza
sprawdz temperature zewnetrzna. klima nie wlaczy sie przy temperaturze nizszej niz 5 stopni w plusie.Jesli na liczniku masz temperature nizsza niz piec stopni to klimy nie wlaczysz jesli na dworze jest cieplej to sprawdz czujnik temperatury w przedniej dokladce zderzaka a tak wogole to jest multum tematow i wystarczy poczytac forum.Moze nawet w tym watku juz ktos o tym pisal.uzyj szukajki.
Zbadaj w jakiej sytuacji klima sie niechce wlaczyc.Zdiagnozuj klime w trybie serwisowym jest w faq jak to ogarnac lub przeskanuj vagiem.
Pozdro.
O widze ze juz mnie sebek uprzedzil tak zem sie rozpisal ze pojawila sie odpowiedz przed moja:D:D:D
witam ja mam dosyc nie typowy problem nie mam klimy mam manuala i zacieło mi sie pokretło od sterowania szyba-nogi-kabina robie 3/4 obrotu i dalej nie idzie nie chce na siłe zeby czegos nie złamac ktos ma jakies pomysły?? bede wdzieczny za pomoc
Dziękuje za szybką odpowiedź. No to się audi nie postarało bo jak klimka nie chodzi to parują mi szyby i to na potęge. Zastanawiam sie czy da się to jakoś ominąć żeby chodziła caly czas niezależnie od temp. na zewnątrz? może czujnik temp. przenieść koło silnika? Czy ktoś z Szanownych kolegów przerabiał ten temat lub próbował jakiś eksperymentów na tym polu? Będe wdzięczny za wszelkie wskazówki żeby nie dublować nie sprawdzonych pomysłów.
Szanowny kolego wszystko juz sprawdziłem z godnie z radami forumowiczów i dalej parują.
Myśle że odszukam czujnik temp. zew. który podobno odpowiada za wyłanczanie kompresora klimatyzacji i go przeniosę bliżej silnika żeby temp. była w plusie. Wtedy klimka zalączy sie nawet przy -25, oczywiście po podgrzaniu sie silnika.
Czy ktoś z Szanownych kolegów orientuje się gdzie znajde ten czujnik?
Jeśli operacja się powiedzie( lub nie powiedzie) i kompresor nie ulegnie uszkodzeniu ( lub ulegnie) podziele się swoimi spostrzeżeniami na Forum.
Dla dobra ogółu podejme ryzyko uszkodzenia klimatronika
E, Kolego szukam od kilku dni i znalazłem tylko gdzie jest czujnik temperatury zewnętrznenej wyświetlanej na komputerze . Ja nie posiadam komputera ale klimatronika i u mnie nie wyświetla się temp. Czy mam rozumieć że to ten sam czujnik?
a wogle po co Ci przenosic ten czujnik.Na co Ci klima w zimie stary.Parowanie szyb eliminujesz cieplym powietrzem.wystarczy ci nadmuch z silnika.Klimatyzacja chlodzi a nadmuch z silnika grzeje wiec co ty kombinujesz???
Ja uchylam szybę:p:thumbright:
Zimne powiietrze radzi sobie lepiej:).
Ps. Dmuchaliście kiedyś na szybę:thumbright: