Polecam Ravenol VMP, wszystkie z wymienionych przez Ciebie są na bazie HC, Ravenol posiada bazę PAO.
Szybkie pytanie:
Jeśli mam wlany Motul X-Clean 5W40 505.01, to mogę dolać Motula Specific 5W40 505.01, którego została mi reszta z poprzedniej wymiany?
lepkość mają tą samą 5w40, tak samo są oznakowane tą samą normą vw/audi 505.01 więc bez obaw możesz dolać nic się nie stanie
Witam. Posiadam a3 8v i powoli zbliża mi się wymiana oleju. Sprawdzałem na internecie polecany olej do tego silnika (2.0 TDI 150KM CRBC) i jest to Castrol 5W30. Aktualnie od początku posiadania samochodu leję Valvoline 5W30 full synthetic, bo ten olej polecił mi dobry znajomy i wymieniał mi już w tym aucie olej dwa razy, za każdym razem ten sam. Tak jak już pisałem zbliża mi się okres wymiany oleju, ale jestem za granicą. Pytałem u mechanika, ale mają tylko olej Wolf. Stwierdził, że będzie dobry. Moje pytanie brzmi czy jest jakaś przeszkoda w tym, żeby lać inny olej niż jest, czy w niczym to nie przeszkadza?
Co myślicie o Motul 300V 5w40
do Eski jak najbardziej. Moi klienci często go stosują przy mocniejszych sprzętach.
Pozdrówki
Marcin
-Audi A3 8L
-rocznik 1996
-pojemnosc 1.8
-moc 125 KM
-przebieg 360000 km
-nie ma informacji o poprzednim oleju
-LPG
Półka średnia/wyższa
Jaki olej polecacie/używacie dla 1.8 TFI 160KM 104tys km 2009r
0W40 wlewaj i serwis oczywiście co max 15 tyś km.
Pozdrówki
Marcin
Cześć, mam A3 ’97 1.8 AGN z LPG, 320k nalotu, zalanego z tego co pamiętam Mobil 10W30. Po trasie zdarza się, że weźmie olej, ale wszystko w miarę rozsądku. Jaki olej polecacie? Syntetyk 5W40, półsyntetyk 10W40? Myślałem nad Motulem lub Liqui Molly MoS2.
Jaki filtr do tego polecacie?