Problem rozwiązany, po wyciągnięciu akumulatora było widać pęknięty kabelek (prowadzący chyba do bezpiecznika na akumulatorze). :)
Printable View
Problem rozwiązany, po wyciągnięciu akumulatora było widać pęknięty kabelek (prowadzący chyba do bezpiecznika na akumulatorze). :)
Zna ktoś kody do ukrytego menu w climatronicu w audi a3 8L 1.9 TDI? szczególnie chodzi mi o kod 11 - domyślam sie, że może to być temp wnętrza bo skacze mi ciągle między 10 a 23-25 (dokładnie nie wiem bo parametry zmieniają się kilka razy na sekundę i ciężko wypatrzeć). Byłem ostatnio nabić klimę i przed nabiciem - poza tym, że powietrze z nawiewu chodziło falami (czasem słabiej, czasem mocniej) przy stałym ustawieniu temp. na wyświetlaczu -było wszystko ok i leciało zimne powietrze. Po nabiciu, z nawiewu leci ciepłe powietrze. Gość w serwisie powiedział mi, że czujnik ciśnienia jest do wymiany, bo manometry mu wariowały. Czujnik wymieniłem ale dalej bez efektu. Na wyświetlaczu świeci "śnieżynka", a sprężarka pracuje. Próbowałem wpiąć zworkę przy czujniku ciśnienia - to też nie dało żadnego efektu. Czy może powodem być czujnik temp wewnętrzej?
___
Znalazłem w końcu listę kodów:
czyli co jest przyczyną? bo nie wiem co to za potencjometr ten g112. Proszę o pomocCytuj:
11 Cyfrowa wartosc potencjometru silnika klapy centralnej (G 112)
Coś ten serwisant Cie wprowadził w błąd bo w 8L nie ma czujnika ciśnienia. To co wymieniłeś to wyłącznik ciśnieniowy i nie ma on wpływu na ciśnienia w układzie i nie steruje sprężarką. Zabezpiecza przed zbyt niskim lub zbyt wysokim ciśnieniem oraz załącza wentylator.
Jeżeli rzeczywiście ciśnienia wariowały to nie masz co szukać w czujnikach. Jakie dokładnie były te ciśnienia?
nie wiem, bo mi tylko powiedzial, że mu zegary skakały.
a co z tym g112? czy chodzi o ten silniczek? : http://archiwum.allegro.pl/oferta/si...108583130.html
Jestem posiadaczem Audi a3 1.8 8l 1999r. Climatronik. Klimatyzacja pomimo nabicia czynnikiem chłodzącym przestaje chłodzić po rozgrzaniu się silnika ( przestaje działać wentylator chłodnicy klimatyzacji oraz rozłącza się sprzęgło sprężarki. Jaka może być przyczyna ?
Przeczytaj kilka stron wstecz. Uszkodzony termowyłącznik na wężu od chłodnicy. Post nr 712 masz zdjęcie.
Jak powinien wyglądać serwis klimatyzacji w naszych 8L ?
Sprawdzenie szczelności, dobicie czynnika, odgrzybienie, wymiana filtra kabinowego.
Czy warto wymieniać osuszacz i dławik ? Jakie się przybliżone koszty tych części ?
Bodajże 130 Zł Cały Servis Klimy + 60 zł Odgrzybianie przynajmniej u mnie w mieście tak jest czyli 190 zł :)
Odzysk czynnika i części oleju. Usunięcie wilgoci z układu metodą próżniową przez minimum 20 minut. Test szczelności podciśnieniowy. Napełnienie układu odpowiednią ilością czynnika i olejem w ilości równej odzyskanemu lub minimalnie więcej. Test ciśnień na pracującej klimatyzacji. Do tego odgrzybianie ozonem lub ultradzwiekowo.
Dodatkowo może być jeszcze sprawdzenie szczelności przy pomocy kontrastu i lampy UV. Osuszacz powinno się wymienić co 2 lata ale rzadko kto o tym pamięta. Obowiązkowo trzeba go wymienić po otwarciu układu. W 8L jest zawór rozprężny. Jeśli działa ptawidłowo nie ma potrzeby wymieniać.
Witam,
jaki nr. katalogowy sprezarki jest v a3 2000 1.9 ASV?
Z gory dziekuje