Zamówiłem jednak tego:
http://allegro.pl/show_item.php?item=5704763007
Mam nadzieje, że nie będzie żadnych problemów i zmieści mi się do A3 8p w obudowę aku?
Pozdrawiam:)
Printable View
Zamówiłem jednak tego:
http://allegro.pl/show_item.php?item=5704763007
Mam nadzieje, że nie będzie żadnych problemów i zmieści mi się do A3 8p w obudowę aku?
Pozdrawiam:)
z własnego doświadczenia mogę tez polecić austriackiego Bannera
chodz malo kto wie sąone fabrycznym wyposażeniem samochodów z grupy VW - Audi oraz BMW i Aston Marti
i kosztuja mniej niz przereklamowane vatry czy bosch
mnie on służy juz 7 rok i jest nadal w dobrej kondycji
Ja u siebie mam jednak słaby aku 61ah i 330 A. Mój tdi pd odpala za 2 razem ale odpala. Zamówiłem dziś 75ah i 730A. Mam nadzieję, że się zmieści i będzie bezproblemowo startował moje auto
Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
Banner jak najbardziej też godny polecenia akumulatorek, nie wiem jak teraz ale 3 lata temu miałem w golfie 3 i naprawde fajnie kręcił w zime a potem się okazało że ma już kilka lat i nie jest pierwszej młodości.
Witam!
Też robię wywiad na temat nowego aku, muszę wymienić bo dwa dni temu odmówił współpracy przy -13.
Wygląda na to, że Banner jest bardzo polecany, ale zastanawia mnie dlaczego nikt nie wspomina o aku Moll, które (jak przeczytałam powyżej) były montowane fabrycznie w Audi. Producent nadal dostarcza aku do VW, AUDI, PORSCHE, SEAT, SKOTA, KARMANN, LAMBORGHINI, LIEBHERR (znalezione w na oficjalnej stronie www). Czy nie uważacie, że to byłby dobry wybór?
Znalazłam takie opcje:
Moll M3+ 75Ah 660A
Moll Kamina Start 80Ah 640A
Moll Kamina Start 74Ah 680A.
Jeśli nie te opcje to rozważam:
Banner Powerbull 72Ah 660A lub
Banner Powerbull 74Ah 680A.
Co byście polecili do A3 8L 2002 1.9 TDI 101KM?
Dziś z rana po podwójnym zagrzaniu świec Audi zapaliło od strzała :)
Także aku jak najbardziej trafiony i oby pożył jak najdłużej :D
Cześć wszystkim, właśnie padł mi aku i nadaj się do wymiany, gdyż nie udało się go ponownie naładować. Teraz pytanie Akumulator 12V 77A 780A VARTA Silver,czy VARTA Blue 74Ah 680A. Przeważnie robię mniejsze trasy praca-dom 20km i chciałbym uniknąć nie doładowania baterii, czy wybór blue 74Ah będzie odpowiedni? Czytając parę stron wstecz ludzie odradzają VARTE. Co innego polecacie?
Jeśli ktoś chce zakupić Akumulator firmy Bosch bardzo łatwo można sprawdzić jego rok i miesiąc produkcji. Na górze akumulatora wypalony jest długi numer (około 19 znaków). 4 cyfra to rok, 5 i 6 to zakodowany miesiąc. Każdy miesiąc ma inny numer np styczeń 17, wrzesień 71. Trzeba zadzwonić na infolinie Bosch NR 22 715 45 22. Dla przykładu mój bosch S5 007 ma nr zaczynający się od H6C557102.... czyli rok 2015 miesiąc wrzesień.
przy alternatorze 120A /bo w 8L chyba taki masz/ nie ma znaczenia czy będzie to pojemność 74Ah czy 77Ah, ja bym brał takiego z wyższym prądem rozruchowym. Uważam czy Varta czy Bosch czy Centra itp... przy sprawnym rozruszniku i alternatorze każdy dobrze posłuży. licząc że można włożyć do 75% mocy alternatora wychodzi 120x75%=90
więc maksymalnie nawet 90Ah
a co sądzicie o akumulatorach firmy moll? czy warto dołożyć trochę grosza i kupić? czy posłuży dłużej niż bosch np.