Nie mam pojęcia jak się sprawdza nr błędu na panelu klimatronika na kanale 0.. znam tylko błędy które pojawiły się na VAGu u znajomego mechanika także byłbym wdzięczny za oświecenie mnie;)
Printable View
Nie mam pojęcia jak się sprawdza nr błędu na panelu klimatronika na kanale 0.. znam tylko błędy które pojawiły się na VAGu u znajomego mechanika także byłbym wdzięczny za oświecenie mnie;)
Na panelu klimatronika wciśnij przycisk recyrkulacji+strzałka w górę,przyciskami -+ służącymi do ust. temp wybierasz nr. kanału a przyciskiem recyrkulacji robisz odczyt z danego kanału,diagnostykę wyłącza się w ten sam sposób jak włącza.
A ja mam troche inny problem...Być może był on już poruszany ale nie wiem jak sprecyzować pytanie w polu SZUKAJ więc prosze na mnie nie krzyczeć w razie wu :P
Otóż wsiadlem dziś do autka, termometr pokazywał -12*C. W aucie nie działa mi ogrzewanie, a jak zrobiłem jakieś 5 kilometrów to silnik zaczynał się gotować (włączyła sie lampka ostrzegawcza o zbyt wysokiej temp. silnika) czyli chłodnica jak by przestała działać. Płyn w zbiorniku jest, sprawdzałem.
Czy mam powód do zmartwień, że to jakaś usterka, czy po prostu zamarzły przewody i jak tylko się troche ociepli to wszystko wróci do normy?
Hmm no ok, po prostu nie chciałem zakładać nowego tematu a pomyślałem że klimatyzacja jest nieco powiązana z ogrzewaniem więc chciałem dobrze a wyszło jak zwykle :D Dlatego nie udzielam sie na żadnym innym forum, bo co bym nie napisał to zawsze jakieś ale ;)
Panowie, klima mysle dziala jak należy, nawiewy również, ale są 2 sprawy do wyjaśnienia:
1) w 7 sekundzie właczam klime i słysze takie cos jak na nagraniu, trwa to chwile i to samo jest przy wyłączaniu http://www.speedyshare.com/files/199...granie__1_.wav dość gośno słyszalne w środku za schowkiem pasażera.
2) jak włacze sobie temperature powiedzmy przykładowo 25 stopni (cieplutkie) po właczeniu klimy zimne leci z kratki czołowej nawiewów a z bocznych(obu bocznych) leci przez jakis czas jeszcze ciepłe :? nie wiem co to za szopki są :/
Mam pytanko. Czy to normalne, gdy wyłączę nawiew całkowicie (minusem poniżej ostatniej kreski od obrotówna klimatroniku) to przez chwilę słychać dokładnie 8 stuknięć? Wiem, że te stuknięcia występują, przy zmianie miejsca nawiewu (domyślam się, że przestawiają się zapadki, czy cuś), ale wtedy są to maks dwa stuknięcia, a nie osiem.
Dokładnie tak. Zamykają się klapy nawiewu.
Dzięki za odpowiedź, ale czy to jest faktycznie aż 8 wyraźnie słyszalnych stuknięć/kliknięć? Bo jak przełączam np. na nawiew dolny, lub środkowy to jest jedno, czy dwa kliknięcia to wyraźnie bardziej ciche.
kolego badej zapewe uszkodzony masz silniczek cyrkulacji powietrza, ktory steruje klapkami obiegu zamknietego ;)