Może jakiś zimny lut? Bo tak to szczerze to ja pojęcia nie mam :/
Printable View
Może jakiś zimny lut? Bo tak to szczerze to ja pojęcia nie mam :/
drex87
A bez selektywnego działa Ci normalnie? W sensie otwierają się wszystkie drzwi?
No i jak z kluczykiem? Co na obecnym kodowaniu się dzieje po otworzeniu auta kluczykiem?
Wiec tak na kodowaniu 12864 czy 13130 wszystko chodzi normalnie z kluczyka i z pilota ale po dodaniu 4 otwiera z pilota za pierwszym razem tylko wlew a za drugim wszystko, wlasnie z kluczyka nie sprawdzilem ale postarm sie jeszcze dzis wieczorem to sprawdzic i dam znac co dzieje sie z kluczyka
- - - Aktualizacja postu - - -
Wiec tak wszystko sprawdzone. Na kodowaniu 13134 i 12868 z pilota za pierwszym razem otwiera tylko wlew paliwa(światełko w środku się zapala) za drugim razem reszta. Z kluczyka za pierwszym razem otwiera drzwi kierowcy i wlew paliwa za drugim razem reszta. Dodatkowo na kodowaniu 13134 po zamknięciu auta z kluczyka raz mrugają kierunki, przy otwieraniu nie ma mrugnięcia. Na kodowaniu 12864 , 12868 czy 13130 przy zamykaniu i otwieraniu z kluczyka kierunki nie mrugają. Na wszystkich tych kodowaniach działą pito i szyby z pilota. Wiec co jest nie tak?? Dal przypomnienia dodam ze na początku stycznia zmieniałem pompkę bo miałem bez obsługi pilota nr pompki 8L0 862 257 L a teraz mam 8L0 862 257 i pilot 3-przyciskowy. Kodowanie odbyło sieza pomoca jdenego kluczyka w stacyjce a drugim zamykałem drzwi i naciskałem guziki udało się za pierwszym razem.
dla dowodu link do filmiku (nagrywany kalkulatorem) :D
https://www.youtube.com/watch?v=jr2_mwUoTGw
Przychodzi mi myśl do głowy: Czytajac posty z pierwszej strony co są podane lata produkcji rodzi mi isę pytanie nalezy się sugerowac data produkcji auta czy data pompki bo wychodzi nato ze pompka była produkowana w latach 96-97 a ja wpisałem kody z produkcji auta 98-00 moze tu jest błąd?? co myślicie
Przychodzi komus cos na mysl co moze byc nie tak ?
Drec to ze wlew jest sie otwiera nic nie znaczy bo byc moze masz silownik uszkodzony i wlew jest nonstop otwarty.
Widze ze masz kluczyk trzyprzyciskowy a auto przedliftowe dlaczego???
Sproboj jeszcze zaczac od kodowania poczatkowego czyli tylko +8092 i pozniej dodaj opcje zamkniecia z swiatlami oraz otwarcia i selektywne zamykanie. Za kazdym razem loginu uzyj 18361 i pozniej koduj pompke
DanioUk wlew sie zamyka i otwiera sorawdzone na 1000 procwnt co do pliota to pisalem wyzej ze zmienialem pompke z literka L a teraz mam bez czyli pulot i pompke zalatwilem sobie ze szrotu. Przychodzi mi jeszcze na mysl to ze jak kupowalem pompke to miala kartke audi a4 ale numery ma z a3. I moze o to chodz ze w pamieci ma 4 drzwi a ja mam tylko dwoje jest jakis sposob aby ja "wyczyscic "
Nie to nie ma znaczenia. Od biedy taki kluczyk tez moze pozostac bo rowniez mialem tezy przyciski zanim klape poliftowa dolozylem.
Pompki w A4 i A8 byly te same co do A3 tylko kodowaniem sie roznily.
No i dupa blada ze tak powiem prubowalem kodowania od 97 roku z pierwszej srtony i zadno nie dziala danioUk mzesz mi wyrlumaczyc to tak lopatologicznie z tym logowaniem 18361 dodam ze do 13130 i do 12864 dodalem 32 czyli zamykanie po przekroczeniu 32 km i to zadzialalo
Podaj numer domowy na pw to jutro zadzwonie
Tak dla przypomnienia
Załącznik 13600