hehe, ale po co zostawiłes kolege w samochodzie? :D:D
Printable View
hehe, ale po co zostawiłes kolege w samochodzie? :D:D
A tak btw. czy zamek do tylnej klapy bagażnika pasuje obojętnie jaki ? Bo u mnie też go szlag trafił, nie działa totalnie i myślałem, aby kupić nowy (używany) ?
przedlift do przedlifta a polift do polifta.
Witam panowie ,sorry że przeszkadzam ale jest problem ,otóż kupiłem już z takim fantem ,więc wkładam kluczyk zamykam\otwieram drzwi i po zamknięciu\czy otwarciu sychać przez 10s około pompke jak buczy .czym to jest spowodowane ?
A otwiera i zamyka wszystkie drzwi, czy tylko te w których przekręcasz kluczyk?
Masz nieszczelnośc gdzies w układzie. Najprawdopodobniej przy samej pompce. Uprzedzam pytanie. Pompkę znajdziesz w bagażniku (schowek po lewej w nadkolu) głeboko zawinięta w gąbkę. Sprawdz czy przewody pneumatyczne (dwie sztywne rurki) są dobrze osadzone w gniazdach pompki. W razie potrzeby dociśnij i sprawdź działanie pompki. Lub jeśli to nic nie pomoże. sprawdź nasłu****ąc przy pompce sprawnośc działania. Być może usłyszysz miejsce syczenia (ubytku ciśnienia) i dojdziesz skąd ucieka.
Może źle się sprecyzowałem, czy kluczyk, którym odpalam auto i otwieram drzwi podpasuje do innego zamka (bębenka) ?
ROzumiem ,tak wiem gdzie jest pompka ,bo już sprawdziłem mniej więcej z której częsci bagażnika słychać dzwięk , tak wszystkie otwierają się i zamykają wraz z bagażnikiem . Jutro jak chwile bede miał to sprawdzę ,bo denerwuje to heh
Jeśli wszystkie drzwi otwierają się i zamykają to odepnij od pompki wężyki, zatkaj w niej te dwa miejsca po wężykach palcami, i niech ktoś przekręci kluczykiem w drzwiach w celu zamykania lub otwierania. Jeśli pompka będzie dalej długo pracować to wina leży w samej pompce. A jeśli wyłączy się po około 1 sekundzie to szukaj nieszczelności w reszcie układu.
Zrob tak jak stacho mowi i pamietaj ze klapka wlewu tez jest zasilana pompka