też tak myślę, że czeka mnie klejenie tej zębatki poxipolem :)
Printable View
też tak myślę, że czeka mnie klejenie tej zębatki poxipolem :)
czesc ma problem z CLIMATRONiCIEM albo z ogrzewaniem gdy nastawiam 18 c to dmucha mi garacym a gdu podniose do 25 dmucha letnim a nieraz dziala poprawnie z gory dzieki za pomoc
Może trochę z innej beczki.
Sprawdziłem dziś czy są jakieś błędy na klimatroniku i wyskoczył 50.3
Nie mogę znaleźć co to za błąd w spisie kodów jakie mam ostatni to 29.4 ????
W spisie kodów może nie , ale w wyszukiwarce zawsze coś się znajdzie : http://a3-club.net/forum/showthread.php?t=5584
witam mam pewnien problem od pewnego czasu cos mi stukalo w okolicach paska klinowego, myslałem ze to napinacz ale grdy rozebralem to wszystko bylo ok ten nieprzyjemny "skrobot" wydaje cos co znajduje sie za najnizszym kołem pasowym jest to cos w kształcie tarczy czy koła... wiem ze jest to związane z klima dlatego pytam czy ktoś wie co to jest ?
Mam w mojej a3 dzielony guzik od obiegu zamkniętego, tzn po lewej jest przycisk z symbolem AC, a po prawej strzałka. Z tego co widziałem w samochodzie spotkanym dziś na ulicy, nie miał on dzielonego guzika, tylko jeden długi z symbolem strzałki. Czy to może znaczyć, że moje auta ma dołożona klimę manualną? gdzieś w holendeskich papierach napotkałem nawet ksiązeczkę :
"audi a3/a4 - passat - golf4 - octavia
Diavia auto air conditioners"
W załączonej miniaturce skan zdjecia, jak wygląda panel sterowania.
http://images48.fotosik.pl/257/05e7be3c961934f7m.jpg
Czy słusznie podejrzewam, że mam niefabryczna klimatyzację?
Z góry dzieki za odp
Te co nie mają dzielonego tego przycisku nie mają po prostu klimatyzacji. Z rok temu rozmawiałem z gościem na parkingu przy markecie i właśnie on miał dzielony ten przycisk. Twierdził z całym zaparciem, że to jest fabryczna klima manualna. Załączał ją nawet i wszystko chodziło ok. Pierwszy raz widziałem manualną klimę w A3. Ale widocznie jest taka fabryczna. Zwłaszcza, że nie wyglądało na samoróbkę.
witam panowie mam pytanie czy to normalne ze zima klimatronic sie czasami nie załącza ?? jak sie silnik nagrzeje to owszem dziala ale np. w cieple pory roku dziala zawsze bez wzgledu na pogode.
Nie załącza tzn.? Sprężarka nie włączy się, jeśli temp. jest niższa niż +5*C.
Pomocy. Moja klima włącza i wyłącza się kiedy chce. Może np godzine działać wyłącza się a po jakimś czasie znowu się włącza. Układ jest sprawny. Elektryka też. Czy moze to być wina jakiegoś czujnika ?