klocki ferodo premier albo ferodo DS performance, ate ceramic tez by podeszly
Printable View
klocki ferodo premier albo ferodo DS performance, ate ceramic tez by podeszly
jak kolega wyżej napisał, najlepiej by się spisały DS, wtedy hamulce brzytwa, ale reszta wymienionych tez jak najbardziej ok
czy heble tyl z eski RM10 podejda do A3 RM06?
Moim zdaniem nie ma sensu pakować zwyklych. Przy różnicy w cenie cos ok 100zl wybrałem ATE Ceramic bo zbierają naprawdę dobre opinie. Ciekawy jestem kwestii pylenia ale na trzeba bedzie troche poczekac.
- - - Aktualizacja postu - - -
Podejdą wszystko pasuje łącznie z przewodami hamulcowymi tylko blachy osłanijące tarcze trzeba wymienić.
z przodu mam ate ceramic + klocki ate i zero pylenia, natomiast z tylu ten sam zestaw i jest zdecydowanie gorzej w kwestii pylenia
rozumiem ze ate ceramic klocki + tarcze ate, pomyłka słownictwa :), tył wypada pod względem wyglądu gorzej też w zwykłych ate, tu winowajcą jest kraj produkcji, jak juz wczesniej pisalem, tarcze przód italy, tarcze tył china, klocki czech, wszystko orig z hologramem ATE, do pracy hamulców zadnych zastrzezen, do wygladu tarczy z tyłu trochę tak. Nie mamy wpływu na wybór kraju produkcji i liczymy ze jesli sygnowane ATE to beda dobre hamulce, i takie rzeczywiscie są. Nie wiem gdzie produkowane sa powerdisc tarcze, ja polecam ATE kazdemu bo daja radę i to jest priorytet, a mniej czy wiecej pyłu, dla mnie jest ok.
z przodu klocki sa ceramic z tylu wlasnie nie mam pewnosci
widzę ze nie polecacie tarcz z ASO, pewnie ze względu na cenę..nie dziwnie sie.. mam do kupienia tanio komplet (300zl), niestety bez gwarancji (z drugiej reki), obawiam się ew. problemow np. gdy się pokrzywią czy raczej dołożyć trochę grosza i do 400/450zl za komplet tarcz znajdę coś lepszego (tarcza 312mm). Jakie klocki do tego?
a jakie to sa ori aso bez gwarancji z drugiej ręki..kradzione ? :) jeśli ori, to marne szanse na pokrzywienie, byle nie podróba jakaś..jak masz wątpliwości, kupuj ATE zestaw , i po sprawie.
Goście kupili i musiały im nie spasowac, bo mówią ze leza juz ok 1,5 roku nie używane i chca sie pozbyć z tym ze nie maja dowodu zakupu z Aso i nie wiem jak pozniej z gwarancją właśnie, wątpię żeby aso przyjęło bez dowodu zakupu. Warto zaryzykowac czy np kupujac ten zestaw ATE o którym piszesz efekty bedą takie same?