-gumy stabilizatora?
-poduszki i łożyska amortyzatora?
bardzo moliwe duzo do wymiany nie zostalo.
a gumy stabilizatora potrafia rozzlosci bo daja efekty rozwalonego zawieszenia . proponuje je wymienic.
Printable View
-gumy stabilizatora?
-poduszki i łożyska amortyzatora?
bardzo moliwe duzo do wymiany nie zostalo.
a gumy stabilizatora potrafia rozzlosci bo daja efekty rozwalonego zawieszenia . proponuje je wymienic.
a jaki to jest stuk? bo ja mam taki głuchy stuk mniej wiecej.
taki pusty jakby konczace sie amortyzatory
mam zamiar zdjac z przodu i zobaczyc stan amorów :/ gumy stabilizatora to zmienie, bo to maly koszt.
W sumie dziwi mnie, zeby mi wysiadly te amory, ale wszystko jest mozliwe...
wymien gumy i laczniki wtedy patrz na amory
łaczniki wymienione juz, wymienie gumy, zobacze czy to coś pomoże ;)
Przerabiam aktualnie ten sam temat, tez mam zawias Ambition i koledzy na forum stwierdzili jednoznacznie że te sprężynki z kropka niebieska i srebrną moga robić różnice. Ten zawias na naszych drogach po prostu szybciej i dosadniej informuje cię o tym że potrzebuje nowych części. U mnie palstiki trzeszczą bo mam do wymiany wszystko co gumowe pod autem plus źle spasowane części wielokrotnie ściąganej tapicerki.
ja wyjme amortyzatory i sprawdze ich stan, ale najpierw zaczne od gum stabilizatora, bo niby jak amory sa do niczego, to buja autem jak łajbą, a u mnie sztywno i nic na sprezynach sie nie buja, no ale jednak wielka niewiadoma :/
jak amory są już na wyczerpaniu to po pierwsze buja samochodem, a po drugie jak dobrze się spojrzy to widać że są mokre bo się leje z nich, ja mam u siebie też do wymiany i właśnie mam takie objawy
często zdarza się ze hałasują gumy stabilizatora wymień je i zobaczysz :)