@tomolowski no to mnie uspokoiłeś, bo mój w takim razie aż tak źle jak mi sie wydawało nie odpala
btw. Widzę, że wywala Ci na Fisie ten sam żółty/natrętny/powracający błąd...czy ktoś wie jak z nim walczyć? ;)
Printable View
@tomolowski no to mnie uspokoiłeś, bo mój w takim razie aż tak źle jak mi sie wydawało nie odpala
btw. Widzę, że wywala Ci na Fisie ten sam żółty/natrętny/powracający błąd...czy ktoś wie jak z nim walczyć? ;)
Tomolowski, takie odpalanie to ja rozumiem :) , a nie, że muszę go kręcić teraz jak jest -15 kilka razy po ok. 8s. :(
ja swojego w duze mrozy na 2 razy max. ale to chyba normalne?
No nie wiem czy takie normalne, powinien od razu zapalać (tak mi się wydaje), no może troszkę dłużej w takie mrozy, ale nie żeby go kręcić. Wczoraj czy przed wczoraj chciałem go odpalić i nie mogłem, odpuściłem sobie, bo jak go będę tak kręcił to zaraz rozrusznik zepsuje.
Przy -15 miał trochę gorzej obrucić silnikiem ale żadnych większych problemów nie miał jak na razie. ;-)
no to się ciesz :-) bo ja swojego nie mogę odpalić w taki mróz i nie wiem gdzie jest przyczyna bo wszystko chyba już sprawdzone.
Wysłane z mojego GT-N7100 za pomocą Tapatalk 2
Witam, od wczoraj samochód mam znowu u siebie. Po długich przygodach z mechanikami (i wydaniu sporo pieniędzy), którzy nie stwierdzili przyczyny tak długiego odpalania i zapewniali, że akumulator jest dobry, postanowiłem dziś rano zobaczyć jak odpala na innym aku. W audi do tej pory miałem 74 Ah, a rano wstawiłem 80Ah. Wcześniej przy -20 mogłem zapomnieć od odpaleniu. Dziś na innym akumulatorze odpalił, nie bez problemów, ale jak kręciłem to było słychać, że "rwie", że załapie, na starym to tak "chechłał" (filmik), jakby nie miał siły. Jutro rano nagram filmik i pokaże co i jak. Następnym krokiem będzie rozrusznik, który fachowcy też wykluczyli. Raz już wrzucałem filmik jak odpalał:
Wcześniej:
http://youtu.be/a3gMoHbeA2k
Jutro w południe pokażę jak odpala teraz.
To nie jest wina akumulatora.
Jak nie akumulator to co innego? na starym aku przy -20 go nie mogłem odpalić wogóle, a dziś odpaliłem go na tym innym aku, a było -19
Wysłane z mojego GT-N7100 za pomocą Tapatalk 2
u mnie po nocy z -14 odpala tak. Czyżby pompa paliwa coś niedomagała?
http://www.youtube.com/watch?v=-EeJ7...ature=youtu.be