-
ostatnio mialem identycznie w 8l 98, zegary nie byly produkcji VDO, a UKNSI (sprawdz sobie ! od tego zacznij )
tez kontrolka immo migala sobie wesolo caly czas, dzialal tylko jeden kluczyk, podczas gdy wczesniej obydwa
nie dalo sie niz zrobic zadnym commanderem, poza odczytaniem przebiegu, pinu nie dalo sie wyciagnac nawet magic dashem, ktorym teoretycznie mozna zrobic wszystko...
musialem udac sie do specjalistow.
zegary o identycznym numerze VAG, ale produkcji VDO, podpinalem i moglem zrobic z nimi wszystko
-
mam magika co zajmuje się m.in. zegarami i robiliśmy ostatnio A3 z 98r. AGR i też nie mógł odczytać pinu immo., powiedział że z niektórych zegarów w a3 nie da się zczytać pinu. Musiał wyjąć licznik wylutować pamięć, włożył w jakieś swoje urządzenie i dopiero odczytał pin. Potem kodowanie poszło już bez problemu.
To był chyba jakiś japoński licznik (chyba to co miro napisał)
-
w moim 8L zeby podmienic na zegary VDO, wyjmowal komputer silnika
kazdy jak slyszy UKNSI to mu rece opadaja.
-
A wlasnie z ecu nie mozna odczytac pinu??? Chyba tak
-
no z ECU mozna, mozna , tylko trzeba go wyjac na stol
nie ma problemu jak chcesz to tylko do tych samych zegarow, lub kupisz inne uknsi, ale jak zechcesz wymienic na bezawaryjne VDO to zaczynaja sie schody... pamieci maja zupelnie inna objetosc i inne algorytmy.
-
Wielkie dzięki Miro i włodek, co fachowcy to fachowcy, żeby sprawdzić firmę która zrobiła te zegarki to trzeba je pewnie wyciągnąć, a jak się już odczyta ten PIN to później leci z górki ? normalnie się koduje czy też wychodzą jakieś "cyrki" ? aa i jeszcze jedno, ten kolega mój ma zawieszkę, i ma na niej takie coś jaby nie wiem, plastikowa naklejka jakiś numer wybity na siwym/szarym tle. ? coś co przy zdrapywaniu pęka, bo myśleliśmy że pod tym ma pin, ale zdrapywanie nic nie daje bo to pęka ;/ więc to chyba nie jest PIN ? i na tej zawieszce ma jeszcze taką białą naklejkę małą, kwadratową.
DanioUK, próbowałem PIN wziąść z ECU, i jedyny PIN jaki wyskakuje to jest podajże ten 65535 czy jakoś tak, w każdym bądź razie to jest ten sam numer co masz jak chcesz już się zalogować do zegarów w VAG'u ten numery co są w nawiasie chyba tak to idzie (0000-65535)
-
King, pin jest 4 cyfrowy, a wpisując go przy logowaniu trzeba dopisać przed nim 0.
A z tą zawieszką przy kluczykach jest różnie, teoretycznie powinien być tam napisany pin, ale często się ją gubi.
Jest jeszcze mała nadzieja że może ktoś kiedyś już grzebał i zczytywał pin, więc mógł go napisać z tyłu na zegarach (my tak robimy;)) Wyjmij je i zobacz, może Ci sie poszczęści.
-
KING jesteś z zachodniopomorskiego więc pewnie masz niedaleko do Szczecina.
Tam mieszka MIETO - który jest w stanie ogarnąć taką sprawę - siedzi w takiej elektronice.
Napisz do niego PW.
-
koledzy
w roczniku 2001 nie bylo juz zegarow UKNSI
albo JAEGER albo VDO oba jwystepuja w wersji CRYPTO i to tylko szczescie ze kolega dalej odpala auto po takich manewrach
podjechac do mnie 10min PIN odczytany i klucze zakodowane
lub wyslac zegar lub ster silnika tez wyczytam PIN
-
chyba będzie trzeba tak zrobić i podjechać do Mieto, nie mam daleko, 144 km, co lepsze kolega wziął TACHO i po zegarach magneti marelli udało mu się zczytać pamięć EEPROM, może sam EEPROM zapisany w pliku wystarczy do odczytania PIN ?