gdzie takie coś dostane, apteka?
Printable View
a na koniec przedmuchaj sprężonym powietrzem i będzie prawie jak nowy.
w sklepach z częściami elektronicznymi
lub
http://www.micro-chip.pl/index_elektronika.php
to srodek tez uzywany detalingu, a dokladnie do scierania starego wosku, pasty polerskiej etc. M4ciek ma pewnie hektolitry, pogadaj z nim, potrzebujesz 2 kropli.
na allegro tego masa:
http://allegro.pl/listing.php/search...l+izopropylowy
Witam,
ostatnimi czasy naprawiałem kilka takich RNS-E i RNS-E Media PU z chińskimi napisami Set Orginal CD-ROM oraz Check CD-ROM, w 90% nie jest to wina napędu....
Pozdrawiam
Skoro nie wina napedu, moze zdradzisz nam czego to jest wina?
U mnie problem polega na tym ze przestał mi w pewnym momencie czytać mapy 2012, które to u M4cieka czyta bez problemu, wiec nie wina płyty, czyta natomiast 2011 też nagrywane oraz ori 2007.
Dzięki Czaro muszę w takim bądź razie skontaktowac sie z Maciejem może tez ma wyjmaki do RNSa, bo pilniczkiem pewno sie nie uda ??
- - - Aktualizacja postu - - -
tajemnica zawodowa:(
matysa3 to nie wina lasera.start na starszych mapach nic nie da sprawdzone,bo trzeba wylaczys wgrywanie nizszego softu a w moim przypadku zadne urzadzenie diagnostyczne nie widzialo navi.w moim przypadku naprawa rns-pu wyniosla 500zl dj dar3k naprawil.
ps.szkoda ze pl menu spowrotem nie dales
Nie twierdze że to wina lasera. Moje RNSe uwaliłem tak przez wgranie softa z PL Menu i własnie po tym pojawił*się*chiński napis.
Gdzieś na zagranicznym forum gość miał ten sam problem i uratował ją wrzucając mape ze starszych roczników które posiadały soft w sobie.
Moja Navi też nie jest widoczna po podłączeniu VAGa
Już mnie to denerwuje. Gość zapewniał że wszystko będzie działać*a teraz jeżdżę autem w którym jest cisza.
z tego co pamiętam to mapy z 2010 roku miały nowy soft, który aktualizował RNS-E do ver. 750
Witam
Mam nawi RNS-E w swoim Seacie Exeo i mam spory problem. Jak zakupiłem go z niemiec to była wersja softu w nawi SW 0200 a HW H05.
Chciałem zmienić soft na 0650 i znalazłem jakiś obraż płyty w necie. Wypaliłem płytkę i wrzuciłem do nawi. Radio rozpoznało aktualizacje i ją rozpoczeło. Pasek postępu doszedł do końca następnie zrestartował nawigacje i uruchomił ponownie. Robiłem wszystko na wyłaczonym zapłonie. Teraz jednak mam problem bo wchodząc w Car>Version mam SW X--- a HW H05
Co jest grane ? Soft 0650 też miał dać możliwość regulacji MIDDLE TONE poza BASS I TREBEL ale u mnie to sie nie pojawiło. Szukam i szukam ale mogę znaleźć pomocy. Będe wdzięczny za pomoc. Mam w nawi oryginalną płytkę z mapami ale bez PL. Jest to płyta z 2010 SEAT. Coś czytałem aby zmienić w kanale 97 pozycje na 1 i zrobić downgrade do niższej wersji softu. Czy zrobię to zwykłym takim tanim kablem VAG KKL ? Bo taki posiadam a chyba do nawi on zadziała jak czytałem... I chyba najlepiej zrobić downgrade do wersji jaka jest na oryginalnej płycie więc pewnie bedzie to 0200. Tylko czy ten sposób zadziała ? Bo niektórzy piszą ze nie działa. Obecnie aktualizacja nawet do PL Menu z softem 0750 nie rusza... Widzi naped Software update ale nie rusza odczyt i wgrywanie.
Radio jest z EU bo auto z niemiec i są na nie papiery.
KOD PIN to chyba cztery ostatnie numery z numeru seryjnego ?
Czy powie mi ktoś jeszcze jak nagrać płyte z update jesli mam pliki spakowane RAR. Poprostu dowolna płyta CD o dowolnej etykiecie płyty i nic więcej ?
Może ktoś udostępnić mi sprawdzony soft 0650 a tez najlepiej drugi z PL menu wiec to chyba 0750...
PS
Męcze się jeszcze z nagraniem MAP 2014 with SPeeds. Kupiłem płyty Verbatim DVD+R DL, mam nagrywarkę LG GSA-4167B i za pomocą programu ImageBurn zmieniam typ księgi. I tam trzeba ustawić DVD+R czy DVD+R DL??