-
co do poduszki pod skrzynia to nic sie nie ulozy, bedzie tak caly czas, ja ja mialem w dieslu pomysl jak to przenosilo drgania :P ja poszedlem na kompromis jedna czesc dalem stara ( oryginalna ) druga powerflex, co przy gwaltownym ruszaniu dawalo rade a przy normalniej jezdzie prawie nie bylo roznicy.
-
Mam pytanko czy guma w tulei tylnej ma być montowana stożkiem do środka auta czy na zewnątrz? Wydaje mi się, że na zewnątrz ale wolę się upewnić;p
-
kolego z czym masz problem?chcesz wymienic tuleje w tylnym zawieszeniu-belce czy co?
http://www.a3-club.net/forum/showthr...?t=1509&page=5
-
No tak chodzi o tuleje w belce tylnej tylko, że poliuretanowe
-
-
No to dzisiaj wymieniłem cały zestaw do Leona z Bikopur czerwony, mogę polecić, auto ładnie się prowadzi nie czuje że jest twardsze, zeszło mi z tym z 6 godzin ale było warto.
Do wymiany tylnych tulei nie trzeba wyciągać belki na zewnątrz, wystarczy wyciągnąć śruby mocujące odpiąć blokady trzymające przewody hamulcowe i do dzieła;)
Przód poszedł w miarę gładko, ważne żeby mieć odpowiednie narzędzia bo niektóre śruby są ciężko dostępne.
-
Pozwólcie że ja tez wygłoszę swoją opinie na temat tulei poliuretanowych.
Otóż wymieniłem wszystkie możliwe tuleje no i tak: jest fajnie na drodze (przeciętnym asfalcie jaki mamy w pl z dziurami od czasu do czas). Na zakrętach jest stabilniej i nieco lepiej reaguje na ruchy kierownicą. W zasadzie z plusów to tyle.
Minus jaki jest to przenoszenie na bude drobnych nierowności np. kocie-łby, płyty, podkłady, łaty w drodze. Działą to tak jak by auto wpadało w rezonans i wszystkie się trzęsie. Oczywiście da się to znieść ale myśle że warto o tym napisać zanim ktoś założy poliuretan. Produkt oceniam na 7,5/10
-
U siebie mam założony zestawik tulei poliuretanowych przód tył i powiem że przynastawch na twarde zawieszeni w koni jest do zniesienia a pokonywanie zakkrętów o niebo lepsze.A co do powerflexa pod skrzynią?Może i przenosi drgania przy puszczaniu sprzęgła ale jest to do zniesienia( mnie osbiście się podoba) a na pewno daje wiecej plusów niż minusów/
-
czy poduchy silnika w 1.8T 8l sa takie same jak w 1.9 TDI ? chodzi mi konkretnie o bikopur
ma ktos jakis kod rabatowy ?:)
-
proszę kolego "civic5" :D:D:D