Oryginalnie napisane przez
mario_b
Ale Wy bogaci jesteście, ja zakupiłem wycieraczkę na tył za 5,99zł (Tesco, Kraków Kapelanka) celem eksperymentu a raczej musiałem coś szybko kupić bo stara (która już była jak kupiłem a3) się rozleciała. I do dziś wycieraczka pięknie zbiera i nie piszczy. Dodam, że jestem w trasie 6 dni w tygodniu (dziennie min 80km). Mam ją chyba z pięć miesięcy i trochę teraz żałuję że też do przodu nie kupiłem. Dodatkowo powiem, że nie działa mi spryskiwacz - wykorzystuję tylko deszcz/śnieg lub wodę co podnosi się z drogi - więc są to dla wycieraczki dość ciężkie warunki nie wspominając o ostatnich mrozach i ogólnie paskudnej pogodzie. Może udało mi się trafić dobrą sztukę ale za taką kwotę to mogę na zapas kupić kilka a w dodatku tył nie pracuje tak dużo jak przód...
Jeszcze tylko jedno pytanie, czy w a3 z przodu zaczepy od wycieraczek są o pół szersze niż np w corsie? Bo wydawało mi się że te elementy są uniwersalne a tu mi z kilku samochodów (znajomych oczywiście) wycieraczka wchodziła za luźno...