Ty z tym postem to tak na powaznie ?
mamy Ci powiedziec skad Ci cieknie ?
Printable View
Chodzi mi czy ktos mial podobny przypadek i moze wie gdzie szukac ????bo przegladalem przewody i wszystko suche wiec nie wiem co to moze byc???
To mo¿e zobacz pod samochód jak bêdzie widoczna plama pod nim ?
plyn ktory ucieka juz dluzszy czas powoduje powstanie osadu wokol czesci ktorej jest wyciek.ciecz chlodzaca ma to do siebie iz wycieka gdy jest zimna.tak wiec latarka i pod auto innego wyjscia nie ma.
Sprawd¼ trójnik, który jest przykrêcony do bloku silnika, tam gdzie zamontowany jest czujniki temperatury.
Obstawiam tak jak MICEK - ko³nierz z pier¶cieniem uszczelniaj±cym... Sprawd¼ go czy Ci siê nie odkszta³ci³ przy bloku silnika...
To siê podepnê pod w±tek:
W mojej trójeczce te¿ sporo ubywa p³ynu ch³odniczego, wszystko suche. Co najlepsze, po uzupe³nieniu p³ynu, wariuje termometr, pokazuje od -3 do 3 stopni :) Nie mogê dodatkowo uruchomiæ wtedy sprê¿arki w klimie. Kto¶ co¶ rozumie? Autko trzyma 90 stopni elegancko.
Dziekuje Panowie za Podpowiedzi:)Pompa wody byla wymieniana razem z calym razrzadem wiec chyba to nie to ale sprawdze:)Ale gdzie mam dokladnie szukac tego trójnika, który jest przykrêcony do bloku silnika???Bo nie wiem za bardzo gdzie on jest:(???Prosze o pomoc:)gdzie on sie dokladnie znajduje i z Ktorej strony najlepiej go zobaczyc czy napewno z niego kapie:)Pozdrawiam i z gory dziekuje za odpowiedz:)Dziwne jest to ze Jesli jezdze Codziennie Autkiem to ani kropli nie ma a Jak postoi z 3 dni to cos sie pojawia:(
http://www.skodaczesci.pl/porady/skoda/Octavia/90 Tutaj masz linka do opisu jak siê wymienia ten "trójnik", a w³a¶ciwie króciec, bêdziesz w stanie go zlokalizowaæ;)