Wielkie dzieki napewno tak zrobie pozdro :)
Printable View
Wielkie dzieki napewno tak zrobie pozdro :)
witajcie czytam co piszecie o kontrolce z wykrzyknikiem i szukam punktu zaczepienia ale mam coś zupełnie nowego. Czy istnieje opcja by kontrolka z wykrzyknikiem miała coś wspólnego ze światłami (migacze, długie i krótkie) w momencie gdy załanczam stacyjkę światła i migacze są gdy odpalam mam tylko postojówki a gdy ruszam zapala się ta ciekawa kontrolka. Płyn hamulcowy mam tarcze może troszkę już do wymiany ale o co cho z tymi światłami. Czyżby jakiś bezpiecznik i dlaczego ta kontrolka. pozdrawiam i dziękuje za pomoc
Ona jest odpowiedzialna za światła stopu, więc jak ci się stacyjka przycina, w pozycji odcięcia prądu, to nie ma też świateł stopu i wtedy może się ona włączać. Lub nie działają stopy po prostu, np przepalony bezpiecznik - uszkodzony obwód elektryczny.
a przypadkiem o problemie ze stopem nie powiadamia migajaca kontrolka od swiec zarowych ?
dzięki za podpowiedzi wyszło że to jakaś kostka stacyjnki czy jakoś tak jak wspomina cosmo problemy z pozycją odcięcia prądu. pozdrawiam
Witam,
A mnie ta kontrolka z wykrzyknikiem pojawia się przy gaszeniu auta ?
wszystkie tarcze i klocki wymienione , płyn jest .
więc od czego to może być ?
Stacyjka skoro przy gaszeniu albo jakieś inne spięcie. Stacyjki się rozwalają, moja się zacina podczas zapalania i jak się jej nie odkręci to zostaje w pozycji odcięcia prądu do wszystkich odbiorników, poza tymi najważniejszymi.
Ok to rozumie że można z tym żyć póki co ?;)
No jeżeli wyskakuje tylko przy gaszeniu, to raczej tak. Ja ze swoją jeżdżę już 2 lata.
Witam. Mam prośbę o pomoc w zdiagnozowaniu takiej kontrolki bo mojemu znajomemu ( Audi A4 2004 r.) wyskakuje przed zapaleniem i jest ciekaw co to jest. Kiedyś chyba sam wiedziałem ale mam krótką pamięć a zdjęcia w tym wątku bo przeglądałem nie ładują się. Pozdrawiam.
http://imageshack.us/photo/my-images...cie0152kl.jpg/
Zaznaczona na czarno.