Wczoraj rozpinalem taśme airbag, oczywiście tez kleme i świeci mi teraz ESP- na vagu wyskakuje czujnik kata skretu g85.
Jak to mozna zaadaptowac? Podpowie ktoś?
Printable View
Wczoraj rozpinalem taśme airbag, oczywiście tez kleme i świeci mi teraz ESP- na vagu wyskakuje czujnik kata skretu g85.
Jak to mozna zaadaptowac? Podpowie ktoś?
Witam wszystkich potrzebuje pomocy w swojej audiczce na początku jak go kupiłem było wszystko ok esp działało jak ta lala w ten sam dzień wkładałem skrzynie basową ze wzmakiem i kondensatorem 1F i popełniłem taki błąd że po zamontowaniu wszystkiego dałem + z listwą instalacji samochodowej a wiadomo kondensator na początku bierze bardzo duży prąd i po podpięciu jego już mi wywaliło esp. Byłem u kolegi podłączył pod kompa chciał usunąć błędy z systemu ABS ale niestety nic nie poszło nadal one zostały.Wypinałem potem aku na dobe też nic oto błędy z delphi. Co się mogło stać ? Czy jest jakiś przekaźnik od tego ? Adaptacja padła ?
http://static.pokazywarka.pl/e/r/6/9...41204_orig.jpg
http://static.pokazywarka.pl/l/z/p/c...991c8_orig.jpg
01435 https://www.a3-club.net/forum/showth...1-Czujnik-G201
00813 Czujnik ciśnienia hamowania 2 (G214)
Możliwe przyczyny:
Okablowanie i / lub połączenia wada
(G214) wadliwe
Możliwe rozwiązania:
Sprawdzić okablowanie / naprawa i połączenia
Sprawdzić (bloki pomiarowe) / wymienić (G214)
00814 Elektro Magnes ciśnienia hamowania (N247)
Możliwe przyczyny:
Okablowanie i / lub połączenia wada
(N247) wadliwy
Możliwe rozwiązania:
Sprawdzić okablowanie / naprawa i połączenia
Sprawdzić (bloki pomiarowe) / wymienić (N247)
00812 Przełącznik odblokować elektromagnetyczny ciśnienia hamowania (F84)
Możliwe objawy:
Wskaźnik usterki (MIL) świeci
Możliwe przyczyny:
uszkodzony elektrozawór
Okablowanie i / lub połączenia z / do modułu sterującego ABS / wyłącznik dla Remherkenning (F83) wadliwy
Moduł sterujący ABS uszkodzony
Przełącznik Remherkenning (F83) w serwo wady
Możliwe rozwiązania:
Sprawdzić (mierzone bloki wartość) / wymienić cewkę magnetyczny
Sprawdzić (bloki pomiarowe) / wymienić wyłącznik Remherkenning
Kontrola / naprawa, okablowanie i połączenia
Sprawdzić / wymienić elektromagnetyczny (N247) i przełącznik Remherkenning (F83)
napisz do
https://www.a3-club.net/forum/member.php?51150-killerx
miał identyczny problem
Dzięki napisałem do killerx powiedział że miał uszkodzenie w instalacji problem rozwiązany na serwo jest kostka zapięta na spinke wypiąłem ją wpiąłem spowrotem i śmiga 😉
Ja zmieniłem pompę z MK20 na MK60
A czy przypadkiem nie trzeba zrobić adaptacji w vagu lub vcds w abs/esp odnośnie kąta skrętu?
Jakakolwiek ingerencja w zawieszenie czy tez zbieżność powinna się z tym wiązać. Tak przynajmniej mi się wydaje.
Witam.
W kwietniu wymieniłem tarcze, klocki i przewody w stalowym oplocie. Jakiś czas temu tylne hamulce zaczęły piszczeć przy delikatnym hamowaniu (jazda w korku) i sporadycznie zapalała się kontrolka esp. W zeszłym tygodniu zapaliła się na stałe błąd to 01435 - czujnik 1 ciśnienia hamowania G201. Do tego wyjeżdżając czasami z garażu (auto używane tylko w weekendy) miałem odczucie jakby zaciski były sklejone z tarczami (puknięcie przy ruszeniu). Moje pytanie od czego zacząć? Da się jakoś sprawdzić ten czujnik? Zestaw naprawczy do zacisków? Regeneracja? Nowe jarzma? Nowe zaciski?
Cześć!
Posiadam Audi a3 8l 1.6 o oznaczeniu AVU. Ostatnio borykam się z dziwnym problemem.
Otóż gdy ESP jest włączone (czyli nie pali się znaczek na konsoli) auto jeździ dość dziwnie... tj szarpie mi przy nagłym odpuszczaniu i dodawaniu gazu. Tak samo jak zmieniam biegi. Wymieniłem już poduszki, przeguby wewnętrzne ale nic nie pomaga. Ostatnio coś mnie tknęło aby wyłączyć na chwilę ESP i jak się okazuje auto zupełnie inaczej chodzi. Nie szarpie, moge odpuszczać gaz bez obawy, że zatelepie całym autem.
Od czego może się tak dziać? Może być tak, że esp trzyma jakieś koło i nie wywala mi błędu na liczniku?
Dodam, że z pół roku temu miałem wymienianą pompę abs.
Jutro będę miał dostęp do komputera i VAGA tylko gdzie szukać błędów?
Bez podłaczenia komputera to jak wróżenie z fusów. Trzeba zrobić diagnostykę m.in. modułu i pompy ABS. Jeżeli jest coś nie tak z tym układem na pewno wywali błędy na VAG-u w module ABS bo to bardzo wrażliwy, skomplikowany i czuły system.
Podłącz kompa i wtedy opisz co odczytałeś.