-
zrobilem wszystko zgodnie z zamieszczona instrukcja, zaemulowalem pin 12,wlaczylem opcjie vcds-em, ale nadal niedziala,
dodam ze mam wlaczony juz tryb skandynawski
bordnetz z koncowa A(17bytow, Highend)
wychodzi na to ze moj bordnetz nieobsluguje C/l home? bo juz sie pogubilem
-
Auto masz z początku produkcji i tu może być problem. Tak samo było u kolegi Misiek, tylko, że on miał z 04' i też nie chodziło a u mnie 05' (RM06-duży grill) wszystko śmiga.
-
czyli bez wymiany bordnetza lub dolozenia czujnika zmierzchu niepojdzie?
-
Wydaje mi się, że nie. Już parę osób miało taki problem a auta były z początku produkcji
-
Sprobuj dodatkowo zakodowac czujnik zmierzchu (light sensor installed), w niektorych bordnetz to jest konieczne do dzialania C/L H.
-
mam zaznaczyc bit 4 zgadza sie Czaro?
http://www.a3forum.fr/uploads/upload...04_43_2vag.jpg
wnawiasie napisane jest 0 ustawienia wlasne 1 czujnik
-
Raczej Bajt 0 bit 6. To co znalazles tez przetestuj, nie mam 100proc pewnosci ktore to.
-
popróbowałem i niestety nadal nie halo.
po kodowaniu jak mówił Czaro nic. w Cent Elek. 09 wywala mi dwa błędy - kurcze mam zapisane w lapku, ale podam z pamięci:
1. błąd lusterka
2. błąd czujnika zmierzchu
czy próbować teraz zmasować pin 12?
co do kodowania podanego przez Qid-a to powiem tak; tez nic - bawiłem się autem brata dziś(golf V najbiedniejsza wersja jaka wychodziła, bez włącznika C/l
- byte 0 bit 5 i 7 i działa aczkolwiek tylko przy otwieraniu autka. po zakodowaniu Byte 2bit 4 nie działa nic
btw chyba niedane mi będzie mieć C/L home dopóki nie zakupie lusterka z czujnikami;/
-
wczoraj próbowałem u kolegi w A3 z 2006 roku /modelowo 2007/ uaktywnić CH/LH niestety o dziwo nie działa, ma bordnetz z końcówką F taki sam jak u mnie, następnie wpiąłem się się kabelkiem serwisowym wg opisu na forum w pin we wtyczkę E i po zmasowaniu działa ale trzeba masować za każdym razem więc opis z tego tematu niestety się nie sprawdził w tym przypaku. Czy jeśli się wymieni włącznik na taki z przyciskiem CH/LH to będzie działać? Czy tylko ten kabelek serwisowy podpinamy pod przycisk CH/LH czy należy jeszcze cos podpiąć czy w ogóle nie ma takiej opcji. Z góry dziękuję za odpowiedź
-
A czy wie ktos jak to podlaczyc pod ori wlacznik?
Juz znalazlem
Coming home button �
Pin 1 6-pin connector, black (C) (back of light switch) > Earth
Pin 2 6-pin connector, black (C) > pin 4 12-pin connector, brown (C) onboard power supply
Pin 3 6-pin connector, black (C) > pin 12 16-pin connector, black (E) onboard power supply
Pin 4 6-pin connector, black (C) > pin 10 10-pin connector, black (K) onboard power supply