nie, nic robiłem z tym :( a jak to się robi?? człowiek tyle czyta a tu znowu nowość
Printable View
nie, nic robiłem z tym :( a jak to się robi?? człowiek tyle czyta a tu znowu nowość
Tu masz opisane
http://www.wak-tt.com/vagcom/vagcomradio.htm
Sent from my Nexus 7 using Tapatalk 4
No i do kodowania radia vagcomem/vcdsem przez złącze obd musisz miec podpieta do radia linie k! Jak nie miałeś we wtyczce to możesz pociągnąć np z licznika.
ok, dzięki :) będę działał dalej
koledzy po raz kolejny proszę o pomoc ;) okazało się że pin od K-wire w liczniku jest podłączony (pin 28 w kostce zielonej), ale nie leci kablem w stronę radia; gdzie może kończyć się w takim razie ten kabel?? podłączyłem się pod niego i pociągnąłem kabel do radia do pinu 3 w kostce "A". Dalej występuje błąd 1304, połączenie z radiem ciągle jest niemożliwe. Czy w aucie występuje jeszcze gdzieś linia K??
No nie wiem, może... Na wtyczce OBD? ;)
Spróbuj podłączyć się z radiem na stole. Podłączasz +12V, masę i linię K do radia i do interfejsu. Wtedy będziesz miał pewność czy radio działa.
Pinów interfejsu nie pamiętam ale jest wszystko do znalezienia.
ok, spróbuje :) coś pod górkę mam z tym radiem :P
K-line znajdziesz rowniez w klimatroniku kabel zawsze szaro-bialy. Tylko uwazaj sa dwa takie w liczniku i w klimatroniku i do czego innego sluza.
Zauważyłem, że K- i W-wire mają te same kable, ale teraz nie jestem pewien czy były szaro-białe. W weekend jeszcze raz wszystko sprawdzę :-)
koledzy, jeszcze jedno pytanie, w rodzinie jest a6 z concertem I, vag łączy się bez problemu z concertem I, po podłączeniu mojego radia brak połączenia, więc wina jest w samym radiu, dobrze myślę?? :)